Educació

Educació estudia eliminar les quarantenes als instituts per l’avanç de la vacunació

El curs començarà amb els aïllaments però es podrien abandonar de manera progressiva

La Generalitat insta les famílies a vacunar els majors de 12 anys

El pròxim curs escolar es mantindran les quarantenes en cas que aparegui un cas positiu de coronavirus a l’aula, però el Departament d’Educació es planteja eliminar-les progressivament dels instituts depenent de l’evolució de la vacunació. La idea és que els alumnes vacunats no hagin de fer quarantena en cas d’un contagi i puguin seguir les classes de manera presencial. “A mesura que ens aproximem a xifres més altes de vacunació i d’alumnat amb la pauta completa, s’està estudiant que no hagin de fer quarantena”, va avançar ahir el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, en una visita a Vilablareix. Ho va fer acompanyat del president de la Generalitat, Pere Aragonès, i tots dos van fer una crida a avançar en la vacunació dels joves a partir dels 12 anys. “Que cap pare o mare deixi de vacunar els seus fills i filles adolescents, perquè és la millor manera de protegir-los de la Covid i la millor manera de reforçar les escoles i instituts com a espais segurs davant la pandèmia”, va instar Aragonès.

Educació està acabant de preparar les mesures amb què s’iniciarà el curs, el 13 de setembre, i la setmana vinent comunicarà als centres educatius els detalls. El conseller va recordar ahir que es tracta de decisions que es poden anar canviant quan sigui necessari. A finals del passat curs –abans de la cinquena onada de contagis– la Generalitat va decidir relaxar algunes mesures. No es prendrà la temperatura a l’entrada dels centres i la neteja i desinfecció dels espais es reduirà a un cop al final de la jornada. Es mantindrà el concepte de grup de convivència estable, en què no caldrà mantenir la distància de seguretat, però al pati podran interaccionar. També es podrà intercanviar material.

El gruix de les mesures organitzatives, però, es mantindrà. El protocol en cas de contagi serà, a falta de veure si es flexibilitzen les quarantenes a secundària, el mateix. Les classes seran presencials per a totes les etapes educatives, i continua vigent el protocol de ventilació i els accessos esglaonats als centres per evitar aglomeracions. Les famílies van poder tornar a entrar a les escoles amb motiu de les festes de final de curs, sempre a criteri de les direccions dels centres, i el curs vinent també decidiran si permeten l’accés de pares i mares. Pel que fa a la mascareta a partir dels 6 anys, es manté a tots els espais. Són les autoritats sanitàries les que han de decidir la retirada en funció de les condicions epidemiològiques, que ara no són favorables.

La ministra insta a contractar docents de reforç

Redacció

La ministra d’Educació i Formació Professional, Pilar Alegría, va instar ahir els consellers de les comunitats autònomes a fer de l’educació una política prioritària i contractar el professorat de reforç necessari per garantir la màxima presencialitat el pròxim curs. Per això els va suggerir aprofitar una “part important” dels 13.486 milions d’euros que l’Estat distribuirà entre les comunitats per fer front a la crisi de la Covid en les necessitats del sector educatiu. El 70% dels fons es lliurarà al setembre i el 30%, al novembre. La Generalitat ja va anunciar al maig que els 8.000 professionals que va contractar com a reforç seguiran aquest curs.

En la Conferència Sectorial d’Educació es va apostar ahir per la màxima presencialitat en tots els cursos i per mantenir mesures de prevenció com ara la mascareta, la ventilació i els grups bombolla. “La vacunació va a un ritme reeixit però no podem baixar la guàrdia”, va alertar Alegría.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els mossos reforçaran la vigilància a les autopistes per combatre furts i robatoris a l’estiu

Barcelona

Mataró exigeix a la Generalitat que acceleri el nou sociosanitari

Mataró
societat

La piscina municipal de la Devesa s’obrirà dimecres 12 de juny

girona
salut

Les proves del son arriben a l’atenció primària de la Garrotxa

olot

Les obres de millora de la C-153 des de Sant Esteve d’En Bas i Osona, en marxa

SANT ESTEVE D’EN BAS
SALUT

El Santa Caterina incorpora noves tecnologies per al tractament de les varius

SALT
societat

Un estudi del Clínic relaciona els pics de temperatura amb un increment dels suïcidis

barcelona
societat

Badalona declara nul·les les ajudes als afectats de l’esfondrament del carrer Granada

Badalona
EQUIPAMENTS

Canvien l’enllumenat del camp de futbol del Pla de Salt

SALT