Educació

La Universitat de Barcelona situa vuit de les seves matèries entre les 100 millors del món del rànquing de Xangai

El centre destaca sobretot en Medicina Clínica, que ocupa el lloc 45 a escala mundial

La Universitat de Barcelona (UB) situa vuit de les seves matèries entre les 100 millors del món del prestigiós rànquing de Xangai. Concretament, destaca en les assignatures de Física, Ciències Biològiques, Biologia Humana, Ciències Agrícoles, Medicina Clínica, Salut Pública, Infermeria, Farmàcia i Ciències Farmacèutiques. El centre universitari destaca especialment en Medicina Clínica, que ocupa el lloc 45 a escala mundial. En Ciències Agrícoles i Salut Pública, la UB es classifica dins dels 75 millors centres del món i en Física i en Infermeria entre els 100 millors.

Pel que fa a la comparativa estatal, la UB es posa al capdavant en tretze disciplines: Biologia Humana, Medicina Clínica, Infermeria, Tecnologia Mèdica i Farmàcia i Ciències Farmacèutiques. Té un lideratge compartit amb altres institucions en Ciències de la Terra, Ciències de l’Atmosfera, Enginyeria i Ciències Mediambientals, Ciències Agrícoles, Dret, Educació, Psicologia i Administració Pública.

A escala global, les universitats dels Estats Units són les que més vegades se situen al capdavant de la llista, en el número 1 (30 de 54 disciplines), seguides per les de la Xina (13). Pel que fa als centres més ben posicionats, en primer lloc hi ha la Universitat de Harvard i, seguidament, l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT).

El Shanghai Ranking’s Global Ranking of Academic Subjects classifica les universitats en 54 disciplines, agrupades en cinc àrees: Ciències Naturals, Enginyeria, Ciències de la Vida, Ciències Mèdiques i Ciències Socials. Els indicadors que mesura són el nombre de publicacions, el nombre de publicacions en revistes d’alt impacte, l’impacte normalitzat de les citacions, el percentatge de publicacions amb coautoria internacional i els premis guanyats pel PDI.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia