Educació

Alumnes de primària dissenyen una ruta de realitat virtual per Olot

Els autors, de l’escola de Sant Roc, en van fer una demostració ahir en el Mobile Week

Proposen que s’utilitzi com a eina turística a la ciutat

Els alumnes de quart de primària de l’escola de Sant Roc d’Olot van presentar ahir en el Mobile Week que se celebra a la capital garrotxina un joc interactiu, consistent en una gimcana virtual per la ciutat. Aquests alumnes van fer d’amfitrions i guies als companys de les escoles Malagrida i Cor de Maria que van anar passant al llarg del matí per la sala El Torín, on va tenir lloc la demostració amb tauletes i ordinadors (a través del Poly de Google o l’app Expeditions d’Android) i fins i tot unes ulleres de realitat virtual.

La ruta, fruit del treball fet al llarg del curs en les classes de tecnologia que coordina Albert Ferrés, s’ha elaborat amb el Tour Creator de Google. Comença a les fonts de Sant Roc i, després de 10 etapes en punts significatius del centre, s’acaba a la plaça Major. A cada parada, a l’usuari, li apareix en pantalla l’espai on es troba –que pot recórrer en 360 graus– i una sèrie de preguntes relatives a aquest escenari que, si les respon correctament, li permeten acumular punts. El repte és haver completat l’itinerari amb el nombre més alt d’encerts.

Eina turística

Amb l’estrena pública d’ahir, el desenvolupament del projecte no s’acaba. Ferrés va explicar que s’està fent formació en altres centres d’ensenyament perquè també confeccionin rutes per anar incorporant al joc. “La idea –va anunciar– és proposar a l’àrea de Turisme de l’Ajuntament que ho incorpori a les seves eines de promoció de la ciutat.”

La matinal d’ahir a El Torín va incloure també uns tallers en què els escolars usaven el popular robot Artie, capaç de dibuixar el que se li ha programat.

A banda de les propostes encaminades als estudiants, la jornada va incloure també una xerrada sobre les maneres d’estalviar en la factura de la llum i una taula rodona per parlar de l’emprenedoria.

Aplicacions en salut

Avui, darrer dia del Mobile Week d’Olot, tota l’activitat tindrà lloc a l’hospital. S’han programat uns tallers i una xerrada sobre noves aplicacions de tecnologia en el camp de la salut i es lliuraran els premis Innova’t, que atorga la Fundació Hospital d’Olot.

LA FRASE

Són d’una generació digital i cal que aprenguin a relacionar-se amb aquesta tecnologia
Pep Berga
ALCALDE D’OLOT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt