Educació

Indignació al Marta Mata per la pèrdua d’una línia de P3

El Departament d’Educació confirma que, en la planificació del curs vinent, es preveu que hi hagi un grup menys en aquesta escola pública de Girona

El centre afectat convoca una protesta pel dia 21

El temor de la comunitat educativa que no es mantinguessin totes les línies de P3 que hi ha actualment a les escoles públiques de Girona s’ha acabat confirmant. Des del Departament d’Educació de la Generalitat es va informar ahir que, en la planificació que s’està fent de cara al curs vinent, es preveu que el col·legi Marta Mata perdi un dels dos grups de P3 que té ara: una afectació que ha originat indignació entre les famílies dels alumnes d’aquest centre. Ja al gener, fonts d’ERC –partit a mans del qual està la conselleria– van reconèixer que “es veia difícil” que continuessin les dues línies en aquest col·legi, mentre que es va avançar que l’escola Balandrau no perdria al final l’únic grup de P3 que té, que la Montfalgars també conservaria les dues línies i que la Dalmau Carles recuperaria possiblement, el curs 2020/2021, la segona, que ja havia tingut anteriorment.

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) del Marta Mata va reiterar ahir que estan en contra que els tanquin un grup de P3, lamenten que Educació hagi pres la decisió “de manera unilateral” i critiquen també el fet que no se’ls hagi comunicat en persona. Per tot plegat, l’AMPA anuncia que no es quedaran de braços plegats i plantegen una acció pel divendres 21 de febrer. A partir de les 10 del matí, proposen un esmorzar, tot ocupant les escales de la seu de la Generalitat, a la plaça Pompeu Fabra de Girona. Animen tothom qui vulgui a afegir-se a la convocatòria i a portar timbals, botzines i xiulets per fer sentir la seva demanda.

La davallada demogràfica

El departament argumenta que el tancament d’una línia es deu a la davallada demogràfica. Des d’ERC es va especificar, el mes passat, que en l’última dècada ha disminuït aproximadament un 20% el nombre de nens i nenes escolaritzats a P3 a la capital gironina. Si aquesta situació canviés i augmentés el total d’alumnes, Educació afirma que el primer lloc on es tornaria a obrir un nou grup seria al Marta Mata. L’AMPA del centre, no obstant això, diu que no s’entén que es deixi l’escola amb una sola línia, ja que expliquen que el número de preinscripcions al col·legi s’ha anat mantenint i que el lloc on hi ha l’escola –el barri del Pla de Palau-Sant Pau– és precisament una de les zones de la ciutat que guanya població. Reclamen, a més, que s’aprofiti la baixada demogràfica per reduir les ràtios a les aules, i aconseguir millorar així la qualitat educativa.

El neguit per aquesta situació es remunta al desembre, quan es va saber que el Departament s’estava plantejant tancar un grup de P3 a les escoles públiques Balandrau, Montfalgars i Marta Mata. Des d’aleshores s’han dut a terme múltiples accions per evitar-ho. L’última va ser diumenge passat, quan es va fer una marxa popular en defensa de totes les línies. Es va sortir a peu des de cada centre i els participants van confluir després a la delegació territorial de la Generalitat, a Girona.

Decisió “sense escoltar”

La regidora d’Educació, Eva Palau, va dir ahir que oficialment no els havien informat de la decisió i va reiterar l’oposició del govern de la ciutat al tancament de cap grup de P3: “El curs que ve hi ha una petita davallada, segons el padró, però després no es manté, i per això apostem pel manteniment de totes les línies i abaixar ràtios.” El portaveu de Guanyem, Lluc Salellas, lamenta que Educació hagi pres la decisió sense escoltar el Marta Mata, el CEM o el ple de l’Ajuntament. I la portaveu del PSC, Sílvia Paneque, creu que s’està perdent l’oportunitat de reduir ràtios i de millorar la qualitat de l’escola pública.

LA DATA

21.02.20
A les 10 del matí començarà una protesta a les escales de la seu de la Generalitat a Girona, convocada pel Marta Mata.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona