El Liceu Francès descarta construir un nou centre escolar a Montgat

L'Ajuntament va assegurar que no té confirmació oficial sobre aquesta decisió

Les demandes de l'Associació de Mares i Pares (AMPA) del Liceu Francès de Barcelona han fet efecte, ja que, segons expliquen, el centre escolar ha decidit finalment retirar la proposta de construir un nou edifici a Montgat (Barcelonès Nord). En concret, la decisió l'hauria pres l'Agència per l'Educació Francesa a l'Estranger (AEFE) després d'haver estudiat el recurs i l'informe en contra de la viabilitat econòmica de construir l'escola que l'AMPA els va presentar.

Els pares van al·legar principalment el context de crisi econòmica generalitzada, la falta de subvencions rebudes pel projecte i la negativa a finançar –mitjançant un augment de les quotes escolars– la construcció del nou centre a través de quotes que paguen les famílies dels alumnes. En aquest sentit, l'AMPA es va rebel·lar contra l'augment de les tarifes i prop de 600 famílies van decidir no abonar el 10% de la quota escolar del segon semestre. Entre aquestes, 335 famílies no abonen des del 16 de març passat el 90% de la tarifa escolar del segon semestre. A més, els pares dels alumnes del Liceu també van presentar unes al·legacions a l'Ajuntament de Montgat en contra del projecte. Aquest fet va motivar que, el 25 de març passat, el consistori montgatí decidís suspendre provisionalment el concurs públic, en espera de resoldre i respondre les al·legacions.

L'AMPA, satisfeta

Míriam Omedes, portaveu de l'AMPA del Liceu Francès de Barcelona, va expressar la seva «satisfacció» per la nova decisió presa per l'AEFE. Omedes va reiterar els «motius econòmics» que van empènyer els pares a presentar el recurs. Tot i això, la portaveu va afirmar que «l'AMPA és conscient de la importància que tenia aquest equipament per al poble de Montgat», però va recordar que «no era just que des de l'AEFE fessin pagar el nou centre amb els diners de les famílies». Omedes també va ratificar que el bloqueig econòmic pel que fa a la quota escolar del segon semestre es mantindrà, com a mínim, fins al 14 d'abril. Tot i això, pel dia 12 d'aquest mateix mes hi ha prevista una reunió per tractar aquest assumpte. Per la seva banda, la regidora d'Educació de l'Ajuntament de Montgat, Rosa Funtané (ERC), va assegurar ahir que «de moment no ha arribat cap confirmació oficial del fet que el Liceu Francès retiri la seva candidatura a construir un centre escolar a Montgat». Amb tot, Funtané va recordar que el concurs públic està obert a tothom. «Com a Ajuntament, vam cedir uns terrenys perquè s'hi faci una escola privada, i el procés continua obert», va manifestar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Ajut d’1,7 milions d’euros per a la renovació de l’enllumenat públic

cassà de la selva
SOCIETat

Acampada al claustre de la UB per denunciar “el genocidi del poble palestí”

BARCELONA
infraestructures

Renfe planta al Govern a una reunió excusant-se en les eleccions

barcelona
Societat

Mor Pere Torrents, veí de Torrelles de Foix

URBANISME

El 80% dels edificis del Camp de Tarragona no han passat inspeccions

TARRAGONA

La prescripció d’activitat social en lloc de fàrmacs s'inicia al CAP Valldoreix

SANT CUGAT DEL VALLÈS
URBANISME

Amics de la Rambla es queixa de les mancances de manteniment

BARCELONA
comissió europea

Astrazeneca demana la CE que retiri la seva vacuna contra la Covid-19

barcelona
societat

Identifiquen una nova forma genètica de l’Alzheimer

barcelona