Educació

En directe:

Emissió conjunta d’el Punt Avui TV i El Punt Avui digital

El Parlament lliura la Medalla d’Honor a l’Associació de Mestres Rosa Sensat

La cambra reconeix així la dedicació de tots els docents, famílies i ciutadans per millorar l’educació a Catalunya

La cerimònia dona el tret de sortida als actes institucionals de la Diada

El Parlament de Catalunya lliura aquest dilluns a la tarda la Medalla d’Honor, en la categoria d’or, a l’Associació de Mestres Rosa Sensat. La cambra vol reconèixer amb aquesta distinció a dedicació de tots els docents, famílies i ciutadans per millorar l’educació.La cerimònia dona el tret de sortida als actes institucionals de la Diada i compta amb les intervencions dels presidents del Parlament i de la Generalitat, Roger Torrent i Quim Torra.

Durant el discurs d’agraïment, la presidenta de l’Associació de Mestres Rosa Sensat ha afirmat que parlava en nom d’un col·lectiu “amb moltes mirades” i “punts de vista diferents”. Així, ha destacat la voluntat de l’entitat de crear xarxes de col·laboració i ha celebrat l’existència de diversos moviments pedagògics amb objectius “afins”.

Martí ha lamentat la utilització partidista de l’escola catalana i ha explicat que el curs passat els docents van veure’s obligats a tractar assumptes que formaven part de la vida dels alumnes. “Els mestres no podem fer el sord davant les preguntes que ens fan cada dia”, ha subratllat. “L’escola i l’educació han estat al centre de crítiques polítitzades i interessades per part d’alguns que pretenen fracturar el que l’escola ha construït en les darreres dècades”, ha lamentat.

La portaveu de l’entitat ha assenyalat que un dels principals de la Rosa Sensat “és la consecució de l’escola democràtica. I això vol dir educar per comprendre el món de manera crítica”. Martí ha reconegut que “la línia entre educar i adoctrinar és molt fina”, però ha remarcat que “des de l’escola hem de fer possible el debat respectuós i el raonament fonamentat, perquè cada persona aprengui a pensar per ella mateixa”.

En la seva intervenció, el president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat el model educatiu català i ha avisat que “no trontollarà” tot i els “intents” de fer caure un gran acord social i la principal eina de cohesió social del país. Torrent ha demanat “deixar treballar en pau” als mestres i els ha convidat a explicar “com veuen l’educació del país”.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha destacat el fet que un parlament lliuri la medalla d’honor a una associació de mestres “és tota una declaració d’intencions”. “Res té un poder més gran i transformador que l’educació”, ha assenyalat.

També ha volgut tenir un paraules per als presos i exiliats, en particular per la consellera d’Ensenyament destituïda Clara Ponsatí. “Només hi ha una cosa més important que les escoles, que són els mestres. Per això vull tenir un record per l’enyorada consellera Clara Ponsatí. Et volem a casa a tu i a tots els presos i exiliats”, ha reclamat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró