Badalona canvia d'ubicació la nova escola del front marítim que havia de descongestionar les del centre

Santa Coloma ofereix set grups nous de P-3 en la preinscripció, que comença avui

Els pares dels 2.610 infants que el mes de setembre començaran la trajectòria escolar a Badalona i que des d'avui i fins el dia 16 estan cridats a matricular-los podran escollir inscriure'ls en una nova escola que, fins ahir, s'havia de situar al front marítim, concretament al barri de la Mora. Però la regidoria d'Educació de l'Ajuntament va comunicar un canvi d'ubicació d'aquest centre, que finalment se situarà a un solar situat al carrer Indústria número 247, entre els carrers de Ponent i Cervantes. El consistori creu que el solar on d'entrada es volia construir l'escola –a la confluència dels carrers Eduard Maristany i Mar Egea– presentava «complicacions tècniques i urbanístiques» que podrien endarrerir la seva projecció i ara sosté que el canvi de situació farà que l'edificació de l'escola s'ajusti més al calendari planejat i desitjat per l'Ajuntament, que voldria estrenar el centre el curs 2012/13. «Al nou solar hi ha més superfície per ubicar conjuntament els mòduls prefabricats amb què començarà l'escola i l'edifici final del centre», va afegir ahir el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Badalona, Josep Duran (PSC).

El responsable educatiu badaloní va defensar el canvi d'emplaçament perquè «facilitarà la creació de noves places, d'un nou centre, el més important de tot plegat» per sobre de la seva situació final –«tot i que no està al mateix barri de la Mora, està molt a prop», va dir– i de la zona escolar a la qual pertanyi. En aquest sentit, Duran va treure importància a l'altra decisió amb què s'acompanya aquest nou planejament. L'equipament s'integrarà a la zona escolar número 4 –la que comprèn els barris del centre de la ciutat, habitualment congestionada pel que fa al nombre de preinscripcions–, en comptes de fer-ho a la 2 –la dels barris del sud de Badalona– com s'havia previst inicialment, entre d'altres raons, per «posar fi», segons Duran, a bona part d'aquestes dificultats per matricular infants a les escoles del centre. Amb tot, el regidor educatiu va deixar ahir la porta oberta al fet que aquesta zonificació des d'ahir suspesa es pugui dur a terme a partir del curs 2012/13, però no abans. La regidoria d'Educació té previst informar dijous d'aquest canvi als veïns i entitats del Gorg i la Mora.

Més P-3 a Santa Coloma

D'altra banda, la preinscripció escolar per al proper curs als centres públics de Santa Coloma està marcada per un gran augment de grups de P-3 per cobrir, segons l'Ajuntament, la demanda «potencial» de places en aquest primer nivell educatiu, que a la ciutat es concentra, sobretot, a la zona sud –als barris del Fondo, Santa Rosa, Raval i Safaretjos–. En total, a la ciutat colomenca s'obriran set grups de P-3. Així, aquests van a parar als CEIP Antoni Gaudí –passarà a tenir tres línies de P-3–, al Sant Just –en tindrà dues–, al Serra de Marina –3–, al Josep Salvatella –3– al Primavera –2– i al Santa Coloma –4–. En aquest últim cas, l'escola, ubicada al conegut com solar de les Aigües, haurà d'encabir dos grups de P-3 del CEIP Sant Just i Riera Alta –que encara s'ha de construir–, respectivament. En el cas del CEIP Mercè Rodoreda, aquest arribarà als tres grups de P-3 prenent el que deixa d'oferir el CEIP Wagner. D'aquesta manera, en total, a Santa Coloma es passarà de tenir 48 grups de P3 a tenir-ne 55.

Un P-3 menys a Montgat i trasllat a Tiana

Per la seva banda, la preinscripció escolar per al curs vinent a Montgat tindrà com a novetat la pèrdua d'un dels tres grups de P-3 que enguany estan funcionant al CEIP Escola Marina. L'any passat, per a aquest curs, la regidoria d'Educació de l'Ajuntament montgatí va decidir obrir un nou grup d'aquest primer nivell educatiu per fer front, excepcionalment, a un increment de matrícules generat per una punta de natalitat. Per al proper curs, però, l'escola tornarà a funcionar en dues línies, les que pertoquen per la capacitat d'aquest centre, mentre que l'altre col·legi públic de la vila, el CEIP Salvador Espriu, mantindrà les dues línies educatives que té. En total, Montgat preveu oferir un centenar de places de P-3, una quantitat que la regidora d'Educació, Rosa Funtané (ERC) considera «satisfactòria» per a les necessitats del poble.

El mateix que Funtané és el que considera el seu homòleg a l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, Gregorio Belmonte (ICV-EUiA). En el cas adrianenc, l'oferta de places a centres públics d'ensenyament d'infantil i primària no s'alterarà i es mantindrà amb prop de 175 matrícules de P-3.

A Tiana, en canvi, l'oferta de matrícules per al proper curs no creix ni disminueix, sinó que es redistribueix. Com passa des de fa anys, l'oferta de places escolars públiques a la vila es limita als tres grups de P-3 del CEIP Lola Anglada –una setantena de places–, uns alumnes que al llarg del curs que ve es redistribuiran mitjançant un trasllat entre el nou edifici de l'escola Lola Anglada –que s'ha de fer a la zona de la Creu de Terme i que serà de dues línies– i l'actual edifici de la Ciutadella, que rebrà en una línia els alumnes de la nova Escola Tiana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà
infraestructures

Posen en marxa els ascensors de l’estació de Mollet Sant Fost

MOLLET DEL VALLÈS
SALT

Els patinets han estat involucrats en una vintena d’accidents els últims sis mesos

SALT
GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA