Societat

Desarticulen un grup de lladres contorsionistes

El cap vivia en una cabana enmig del bosc i consultava el zodíac abans d’actuar

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat un grup de lladres de bars que utilitzava el mètode del butró i les seves habilitats contorsionistes per accedir als locals. Estan relacionats amb una vintena de robatoris, quinze dels quals a Barcelona. El cap del grup vivia en una cabana enmig del bosc de Sentmenat i consultava el zodíac abans d’actuar. Hi ha quatre detinguts: dos homes de 26 i 46 anys de nacionalitat espanyola, un de 55 anys d’origen romanès i una dona de 24 anys de Veneçuela. La investigació va començar el 14 d’octubre, quan es va produir un robatori en un bar del districte de Nou Barris. Els autors hi havien accedit fent un forat des de la porteria del costat.

Els investigadors van identificar el vehicle que haurien utilitzat els lladres, un tot terreny de grans dimensions de color vermell. Van identificar el conductor, un home que tenia diversos antecedents per robatoris amb força a València juntament amb un altre ciutadà. Amb aquestes dades, els Mossos van adonar-se que a partir del mes de març s’havien denunciat diversos robatoris amb força amb el mateix modus operandi.

Les investigacions van permetre constatar que els robatoris els hauria comès un grup organitzat liderat per un ciutadà d’origen romanès. Seleccionaven els bars després de comprovar que s’hi podia accedir fent un forat des de l’escala sense ser descoberts pels veïns. Feien vigilàncies per comprovar l’horari i el recorregut del propietari i els treballadors.

Un cop escollit el dia després de consultar el zodíac, el grup es desplaçava als locals amb dos vehicles tot terreny. En un d’ells es quedava un vigilant amb un gos. Un dels joves entrava a l’escala per avisar si algú sortia i el cap del grup entrava i feia un petit forat. Aquest home va ser identificat el 2010 fent espectacles a la via pública de contorsionisme, habilitat que utilitzava per accedir als bars, entrant per forats no gaire grans i fets en llocs inversemblants. En un dels casos va fer-lo a l’habitacle de l’ascensor, a la part inferior i amb l’aparell en funcionament, posant en risc la seva integritat física.

El cap era una persona solitària que vivia en una petita edificació al bosc de Guanta, a Sentmenat. Els Mossos van registrar el seu domicili i van trobar objectes que havia robat als locals, així com un dietari on anotava cada gestió que havia realitzat per cometre els robatoris, planimetria dels locals i de les porteries adjacents, punts on s’havien d’ubicar els altres membres, rutines dels propietaris i tots tipus de detalls.

En una altra entrada, en aquest cas a Castellar del Vallès, es va detenir l’altre responsable del grup i es va trobar el gos que els acompanyava. Els dos membres principals van ingressar a presó després de declarar davant del jutge. Els altres dos van quedar en llibertat amb càrrecs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia