Societat

Col·lectius feministes fan una crida a la mobilització contra la ultradreta

En un manifest, les entitats rebutgen la tesi que l’auge de les reivindicacions feministes han propiciat l’ascens de l’extrema dreta

Més d’una vintena de col·lectius feministes han elaborat un manifest per fer una crida a la mobilització contra la ultradreta. Només dos dies després de les concentracions arreu de l’Estat contra el pacte entre PP i Cs amb VOX a Andalusia i en suport a les dones d’aquesta comunitat, les entitats en defensa dels drets de les dones han volgut denunciar l’auge del discurs de l’extrema dreta traduït en un qüestionament de la violència masclista, el rebuig de l’avortament, les polítiques contra la immigració, les polítiques neoliberals i la distorsió del discurs feminista. En un manifest, el col·lectiu ha rebutjat també la tesi dels ’’autoanomenats d’esquerres’’ que atribueix una major presència de les reivindicacions feministes l’ascens de la ultradreta.

Per les entitats feministes, el moviment ha defensat ’’canviar d’arrel’’ tot el sistema per millorar la vida de ’’més de la meitat de la classe treballadora afectada per aquestes polítiques reformistes i insuficients’’.

En el manifest, el col·lectiu feminista fa una crida a activar ’’la solidaritat’’ entre les persones afectades per la ideologia d’ultradreta i a reforçar ’’les nostres aliances’’ i emplacen les dones a ser una ’’part activa’’ de les mobilitzacions contra l’extrema dreta. Per les entitats, les victòries de Bolsonaro al Brasil, Trump als EUA i l’ascens de partits com el Front Nacional a França, la presència de Mateo Salvini a Itàlia també, o els resultats de VOX a Andalusia ’’vesteixen’’ de democràcia, llibertat d’expressió i voluntat de canvi, una ideologia ’’misògina, racista, colonial, homòfoba, transfòbica i neoliberal’’, que per les entitats va en contra de qualsevol possibilitat de ’’tenir una vida digna’’.

Per això, denuncien que aquests partits neguen la violència masclista, van en contra del dret de l’avortament, volen perpetuar els rols i les identitats de gènere i fomenten l’odi a les persones migrades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia