Societat

Capellans catalans criden a fer dejuni els divendres en “solidaritat” amb els presos en vaga de fam

El col·lectiu demana una “solució justa al conflicte català-espanyol”

També han programat moments de pregària, reflexió i meditació

Un grup de capellans catalans ha fet una crida a fer dejuni els divendres en “solidaritat” amb els presos que estan en vaga de fam a la presó de Lledoners, Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn. Demanen fer aquest dejuni cada divendres “fins que duri la vaga de fam”, i fer-ho “més enllà dels propis posicionament polítics respecte al procés independentista”, en “solidaritat” amb ells i per demanar “una solució justa al conflicte català-espanyol en curs”. El col·lectiu, englobat en la plataforma Capellans.cat, també preveu fer actes de “reflexió, meditació i pregària” amb el títol “Espiritualitat i solidaritat amb els polítics catalans en vaga de fam”.

La carta també feia referència a la situació dels líders independentistes empresonats i asseguraven que la “gravetat” del cas urgeix un “sobreesforç d’equitat, justícia i humanitat”.

Aquest grup de capellans és el mateix que a mitjans de novembre van fer pública una carta adreçada als representants de l’Església espanyola per demanar-los la seva implicació en la cerca de solucions al conflicte polític català. “Ens fa mal constatar que les relacions no són les que haurien de ser pròpies de germans en la fe”, van assegurar, segons recull l’agència ACN, tot instant els bisbes espanyols a fer pedagogia del diàleg com a principal eina de resolució del conflicte i perquè es puguin “cercar i acceptar solucions justes que respectin els drets de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia