Societat

El rector d’Espinelves cedeix i permet mantenir el llaç groc a la parròquia

L’oposició inicial del mossèn ha generat malestar entre els veïns

El rector d’Espinelves ha decidit cedir i no traurà el llaç groc que penja del campanar de la parròquia. Inicialment, segons han denunciat els veïns a l’ACN, el mossèn havia exigit insistentment a l’Ajuntament d’Espinelves que el retirés, un fet que ha generat força malestar entre una part dels veïns. Fonts dels Bisbat de Vic han esclarit que malgrat que sí que és cert que en un inici el mossèn va demanar la retirada per garantir “la pluralitat de pensaments”, finalment ha optat per mantenir-lo “per evitar la confrontació”.

El llaç groc, de grans dimensions, ha estat penjat recentment al campanar de la parròquia. Ni l’Ajuntament ni els veïns reconeixen l’autoria. No obstant això, Jordi Rojas, portaveu dels veïns, lamenta l’actitud que ha mostrat el mossèn i rector de la parròquia en insistir en el fet que “s’havia de despenjar”.

Segons Rojas, en un principi el mossèn va exigir que es retirés abans de la Fira de l’Avet, que se celebra aquests dies al municipi però, arran de la negativa dels veïns i de l’Ajuntament a fer-se’n càrrec, va decidir acceptar que es posposés la retirada a dilluns.

“Molts al poble pensem que hi ha de ser”, diu Rojas, tot lamentat que la decisió del mossèn “és personal”, ja que “hi ha molts municipis on símbols com aquest pengen de la parròquia”. En aquest sentit assegura que es tracta d’una persona “menys tolerant” que el seu antecessor en el càrrec “que era molt més proper” als veïns.

Des del Bisbat, però, asseguren que el llaç no es retirarà. Malgrat que reconeixien que inicialment el mossèn havia demanat que es tragués, ja que “havia estat penjat sense permís” i volia garantir “el respecte a totes les sensibilitats a la parròquia” i “la pluralitat de pensaments”, el rector ha acabat cedint i ha acceptat que es quedi indefinidament “per evitar la confrontació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia