Ciència

ciència

SpaceX llança els primers 54 satèl·lits de nova generació de la xarxa Starlink

Els aparells llançats són una versió actualitzada (Gen2) dels que fins ara formen la xarxa Starlink

Un coet Falcon 9 ha posat en l’espai aquest dimecres des de Cap Canaveral (Florida) 54 satèl·lits de nova generació de la xarxa d’internet Starlink, en el que constitueix el seixantè vol d’una nau de la companyia d’Elon Musk en 2022, gairebé el doble que l’any anterior.

SpaceX ja és capaç de “desplegar satèl·lits a noves òrbites que li donaran a la seva xarxa (Starlink) capacitat afegida”, va assenyalar un portaveu de la companyia durant la transmissió en viu del llançament efectuat a les 4.34 hores locals (9.34 GMT) des de la base aèria de Cap Canaveral.

La fase reutilitzable del coet va aterrar vuit minuts després en una plataforma de drons situada en l’oceà Atlàntic, segons va informar SpaceX, que té contractes milionaris amb l’agència espacial estatunidenca per a transportar astronautes cap a i des de l’Estació Espacial Estatunidenca (EEI).

Els satèl·lits llançats són una versió actualitzada (Gen2) dels que fins ara formen la xarxa Starlink.

El portal d’informació espacial Spaceflight.com afirma que són més grans, més potents i capaces de transmetre senyals directament a telèfons cel·lulars.

SpaceX compta ja amb un permís de la Comissió Federal de Comunicació dels EUA per a desplegar 7.500 satèl·lits Gen2 en l’òrbita baixa de la Terra, els primers dels gairebé 30.000 que es proposa col·locar en total.

Els plans de Musk són usar el supercohet Starship, el primer vol de prova del qual fins i tot no té data, en els llançaments d’aquests nous satèl·lits, ja que ara com ara ho fan els Falcon 9.

Segons ha declarat aquest dimecres Jesse Anderson, gerent d’enginyeria i producció de SpaceX, els satèl·lits Gen2 permetran a la companyia acceptar més usuaris i proveir d’un servei més ràpid, particularment en zones on actualment hi ha un nombre elevat de clients.

La web especialitzada Space.com va informar que la xarxa de banda ampla d’internet Starlink compta fins ara amb més de 3.300 satèl·lits sense quantificar els enviats avui a l’espai, però està experimentant una certa congestió, per la qual cosa necessita donar-li un impuls.

En 2021 SpaceX va fer 31 vols espacials, quantitat que en 2022 gairebé es va duplicar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona