Ciència

Lenovo invertirà 7 milions al Barcelona Super Computing Center

La multinacional xinesa destinarà en els tres anys vinents al centre de supercomputació la inversió més gran en investigació que ha fet a l’Estat

Lenovo invertirà 7 milions d’euros al Barcelona Super Computing Center (BSC-CNS) en els tres anys vinents per avançar en medicina de precisió a través de supercomputació i el disseny i desenvolupament de xips europeus de codi obert.

La inversió, que és la més alta de la multinacional tecnològica xinesa en investigació a l’Estat, també es destinarà a la creació de més supercomputadors i centres de dades energèticament sostenibles.

Part dels recursos es destinaran a millorar i accelerar la medicina de precisió i la generació de nous tractaments contra malalties com el càncer. La inversió de la companyia xinesa s’emmarca en la seva aposta per Europa, conjuntament amb la nova fàbrica d’Hongria i el centre d’investigació d’Alemanya.

“Estem compromesos a fer créixer l’agenda europea, compartim una visió comuna per promoure el codi obert”, ha assegurat el vicepresident de Lenovo, Kirk Skaugen, després de firmar el conveni d’investigació aquest dilluns.

La raó per la qual l’empresa ha decidit invertir en el BSC-CNS, és, segons el seu director, Mateo Valero, per la qualitat de la feina del centre. “Per què han escollit Barcelona? Perquè som els millors, els campions”, ha apuntat amb ironia Valero.

“Som el centre de supercomputació més gran d’Europa, amb unes 800 persones, i tenim l’experiència de treballar junts amb Lenovo des de fa sis anys”, ha recordat el director del BSC. “Es tracta d’una bona experiència i, per això, Lenovo ha decidit invertir més”, ha agraït Valero, que ha detallat que un dels projectes que es beneficiaran de la injecció de 7 milions d’euros de Lenovo serà la investigació genòmica dirigida per Miquel Moretó, de l’equip del BSC.

Una investigació que busca la generació de nous tractaments contra malalties com el càncer i que, amb la supercomputació, es facilita l’emmagatzemament de dades relacionades amb l’ADN, que poden ocupar milions de gigabytes d’informació. “L’aliança entre Lenovo i el BSC té també l’ambició d’aconseguir aquesta eficiència utilitzant el mínim d’energia”, ha puntualitzat el director del Barcelona Supercomputing Center.

De fet, l’estimació de consum dels superordinadors més potents pot ser al voltant de 25 MW, l’equivalent al consum d’una ciutat de mida mitjana. Per això, la investigació conjunta entre BSC-CNS i Lenovo –encapçalada per Julita Corbalán– buscarà construir superordinadors i centres de dades més eficients energèticament, sostenibles i amb menys costos.

Finalment, l’acord busca impulsar la competitivitat d’Europa en les noves tecnologies i en la fabricació de xips i semiconductors, després dels molts problemes en sectors com l’automoció, la informàtica i la salut arran de la pandèmia de Covid-19 i la dependència de mercats com la Xina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES