Societat

Comencen les afectacions a diferents punts de la xarxa viària per les protestes dels camioners

La protesta dels camioners a Tarragona provoca 8 km d’aturades a l’A-7 en sentit nord

També hi ha afectacions a l’AP-7, a la zona de Sant Gregori, en direcció França i a Vilablareix en sentit sud

L’N-340 té afectacions a Castellet i la Gornal i Altafulla

La protesta de camioners, per la prohibició de circular per l’N-240 i l’N-340 i l’obligació de desviar-se cap a les autopistes de pagament, organitzada coincidint amb l’operació sortida del pont del 12 d’octubre comença a provocar problemes a la xarxa viària catalana.

A Tarragona, hi ha 8 km d’aturades a l’A-7 en sentit nord a causa d’una marxa lenta de camions. També hi ha marxes lentes a l’AP-7 a Sant Gregori en direcció a França, i a Vilablareix en sentit sud.

Les retencions a l’N-340 estan centralitzades a Castellet i la Gornal, on hi ha 3 km de retencions en sentit nord, i a Altafulla en sentit nord, amb 5 km d’afectacions.

A la B-23 també hi ha retencions entre Molins de Rei i el Papiol en direcció Martorell per marxa lenta. En aquest cas reclamen poder sortir del port de Barcelona en direcció nord per la Ronda Litoral.

Uns cinquanta transportistes lleidatans han dut a terme aquesta tarda una marxa lenta per protestar contra el desviament obligatori dels camions per l’AP-2 entre les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria per la restricció del pas de vehicles pesants a l’N-240 entre la capital de les Garrigues i Montblanc. Els transportistes asseguren que aquesta mesura els suposa un cost addicional mensual d’uns 400 euros per camió i exigeixen la gratuïtat del peatge en el tram de l’AP-2 pel qual han de circular o, en tot cas, que se’ls bonifiqui el 75% del cost del peatge sempre i quan la desviació per l’autopista no sigui obligatòria. A banda de l’N-240, el sector del transport també ha dut a terme marxes lentes aquesta tarda per expressar els seu rebuig a les restriccions a l’N-340 i a l’N-II.

A Girona, una vintena de transportistes s’han sumat a les marxes lentes que el sector fa aquest dimecres arreu de Catalunya. A més de solidaritzar-se amb els camioners de Tarragona i Lleida, els de Girona protesten per les restriccions de pas per l’N-II, que a la demarcació ja fa cinc anys que s’apliquen. Els transportistes recorren en marxa lenta, sobretot, el tram de l’AP-7 que s’estén entre els peatges de Fornells de la Selva i Girona Nord. Denuncien que l’obligació de desviar-se per l’autopista els suposa un sobrecost d’uns 50 euros diaris i reclamen que se’ls bonifiqui el 100% del peatge, perquè consideren que són ells els qui paguen la factura de la falta d’inversió en carreteres. Si no se’ls escolta, ja anuncien que apujaran el to de les protestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia