Societat

Dones de Lleida denuncia a la fiscalia la publicitat d’un prostíbul que “incita a la prostitució infantil i la pederàstia”

El cartell es veu una noia jove amb minifaldilla i insinuant-se, sobre el text ’Tornada a l’escola’

El Grup Dones de Lleida ha denunciat aquest dimecres el cartell publicitari de la festa d’un prostíbul de Lleida que, asseguren, “incita a la prostitució infantil i a la pederàstia. La portaveu del grup, Maria Huguet, considera ha explicat que al cartell, del Club Eva, es pot veure una noia jove amb minifaldilla i insinuant-se, acompanyada de les lletres ’Tornada a l’escola’. Des de Dones de Lleida consideren aquest tipus de publicitat d’”inacceptable” perquè “vulnera el dret dels infants” i que, per tant, “no té cabuda a la nostra societat”. El grup ha presentat una denúncia formal a la fiscalia per demanar-li que emprengui accions legals contra el prostíbul perquè consideren als seus responsables autors d’induir a la comissió dels delictes de prostitució infantil i abusos sexuals, pels quals podrien ser condemnats a penes de presó.

Dones de Lleida ha explicat que l’objectiu de presentar aquesta denúncia és emprendre accions legals contra els responsables dels cartells, que aquests es retirin i que aquest tipus de publicitat no es torni a repetir. “Estem fartes que es cosifiqui a les dones”, ha dit Huguet, que rebutja de ple aquesta publicitat en concret que “ratlla la incitació a la pederàstia”.

Per la seva banda, l’advocada, Ester Sancho, ha recordat que els delictes de promoció de la prostitució infantil i els abusos sexuals a menors estan penats amb fins a vuit anys de presó el primer i fins a sis anys el segon. Ha puntualitzat que, en aquest cas, es tractaria no del delicte en sí sinó de la inducció a cometre aquests delictes i que per tant, el càstig seria menor tot i que també contemplaria penes de presó.

Sancho ha denunciat que el cartell indueix a la prostitució infantil perquè ofereix els serveis sexuals d’una escolar i suggereix actes de pederàstia. Aquest tipus de publicitat “és incompatible amb la convivència social i amb el dret a la indemnitat i a la llibertat sexual de les nenes”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia