Salut

Calella prova una aplicació per atendre malalts a casa

Permetrà als professionals accedir a la història clínica dels pacients i incorporar-hi dades durant les visites des del mòbil

Es tracta d'un projecte pioner que s'implantarà a partir del mes de juliol

Professionals de l'equip d'infermeria d'atenció domiciliària de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva han desenvolupat una aplicació mòbil per millorar l'atenció dels pacients a casa seva. Segons l'organisme, que gestiona, entre altres equipaments, l'hospital de Calella, es tracta d'un projecte pioner a Catalunya que permet accedir a la història clínica dels malalts i incorporar-hi dades quan es fan les visites sense necessitat de connectar-se a la xarxa.

Els promotors d'aquest nou sistema, que es començarà a implantar a partir del mes de juliol vinent, defensen que, entre altres aspectes, es millora l'eficàcia, l'eficiència i la seguretat de l'atenció. A més, s'aconsegueix superar algunes dificultats amb què es troben els equips de metges i infermeres que fan domicilis i que només l'any passat van atendre un total de 815 pacients. “Moltes vegades necessitem consultar dades de constants, temperatura o analítiques d'evolució i a casa dels pacients no les tenim i o bé les imprimim en paper i les duem en una carpeta, o bé hem de portar l'ordinador i obrir-lo allà, on sovint no tenim cobertura”, explica Griselda Manzano, infermera del servei domiciliari de l'hospital de Calella.

La principal innovació de l'aplicació és poder disposar de tota la informació del pacient i incorporar-hi dades, si s'escau, durant la visita. “Des de l'hospital ens ho baixarem i un cop a casa dels malalts podrem fer les consultes”, hi afegeix Manzano, que admet que, a més, s'aconseguirà estalviar temps i s'evitaran transcripcions errònies.

El nou programa es va presentar durant la jornada d'infermeria d'enguany de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, que es va fer a Calella i que s'ha dedicat a l'ús de les noves tecnologies. Segons la corporació, l'aplicació és una prova de l'aposta i de la importància d'aquest camp en benefici de la població. A més, va obtenir el premi a la millor comunicació de la trobada.

LA XIFRA

815
pacients
la Corporació de Salut del Maresme i la Selva van atendre a casa seva durant l'any passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALT

L’Espai Gironès celebra el 19è aniversari repartint més de 1.200 regals

SALT
CASTELL I PLATJA DA’RO

La primera llavor de la cooperació Guíxols-Vall d’Aro, al mercat laboral

CASTELL I PLATJA D’ARO

Nova càtedra en sostenibilitat a la UPC de Terrassa en col·laboració amb TÜV SÜD

TERRASSA
GIRONA

Uns 900 infants participaran en la 16a edició de la Fira de la Ciència

GIRONA
recerca

Un estudi de la UAB obre la porta a noves teràpies contra el Parkinson

Cerdanyola del Vallès
GIRONA

Més de 700 multes per dificultar l’accés a la via pública en menys de 15 dies

GIRONA
Educació

Famílies de Barcelona reclamen modificar els criteris de preinscripció a I3

Barcelona
administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat