Nou impuls a la sanitat badalonina

La ciutat estrena les dependències d'ambulàncies La Pau i un hospital de dia per a adolescents

El Grup La Pau ja té instal·lacions noves a Badalona. La inauguració oficial de la nau, ahir al matí, culmina la celebració del 25è aniversari d'aquesta cooperativa badalonina, que dóna feina a 500 treballadors (95 dels quals en són socis) i servei a 785.000 persones. A l'estrena d'ahir, no s'hi va poder afegir el nou pàrquing amb capacitat per a 150 vehicles, que encara no està enllestit. Durant l'acte d'inauguració, la consellera de Salut, Marina Geli, va posar l'exemple del Grup La Pau i d'aquells que tenen cura de les persones com a «millor forma de fer país», i va aprofitar l'àmplia assistència de professionals vinculats al món de la sanitat per assegurar que Catalunya, en aquest terreny, «té un dels millors sistemes sanitaris del món».

L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, va ressaltar «la valentia» de la direcció del grup per tirar endavant el projecte, i va incidir en la idea, refermada per la consellera, que Badalona «és un referent en la sanitat catalana». El torn d'intervencions el va completar el gerent de La Pau, Frederic Torrent, que va assegurar que la societat «està a disposició de la conselleria de Salut i de tots els ciutadans de Catalunya». El 2008, La Pau va realitzar prop de 300.000 serveis de transport, comptant-hi també el transport adaptat, que va atendre 505 usuaris cada dia.

La nova seu del Grup La Pau, però, no va ser l'única instal·lació que ahir va rebre la visita dels polítics. Ahir va tenir lloc també l'estrena oficial de l'hospital de dia d'adolescents de Badalona, un servei que gestiona la Fundació Vidal i Barraquer (també gestiona el centre de salut mental infantil i juvenil i l'hospital de dia de Santa Coloma de Gramenet) i que està situat a les dependències que la Fundació Roca i Pi té en una antiga nau industrial del carrer Martí i Pujol. Aquest hospital, amb capacitat per a vint pacients, funciona des de l'1 de desembre de l'any passat, però va ser ahir al matí que es va donar a conèixer en societat. El servei està especialitzat en salut mental, en règim d'hospitalització parcial. S'hi tracten joves de 12 a 18 anys, provinents de Badalona però també de les ciutats veïnes de Montgat i Tiana. D'ençà que va entrar en funcionament, al centre s'hi han atès 29 joves, nou dels quals ja han estat donats d'alta. Només en un cas hi ha hagut necessitat de reingrés. L'hospital de dia d'adolescents de Badalona, que funciona a partir d'un concert amb el Servei Català de la Salut, té un pressupost per al 2009 de 477.000 euros i disposa de deu treballadors per a la vintena de pacients.

El Patronat de la Fundació Vidal i Barraquer, Ramon M. Nogués, va celebrar la posada en marxa d'aquesta mena de serveis: «Permet acostar-nos als sectors socials que més necessiten aquest tipus d'intervenció.» Per la seva banda, Jordi Serra va garantir que l'Ajuntament de Badalona «continuarà abocant recursos als serveis socials».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona