Salut

salut

El primer servei de digestologia compartit

L'impulsen els hospitals comarcals de la Garrotxa, el Ripollès i Osona

Aviat n'iniciaran més, com ara el d'urologia

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va beneir ahir a Olot el nou servei de digestologia que posen en marxa de forma conjunta els hospitals comarcals d'Olot, Campdevànol i Vic i que disposarà de cinc professionals, quatre d'osonencs i un de ripollès, que donaran servei als tres centres i evitaran desplaçaments dels pacients. De fet, els tres hospitals fa temps que treballen junts per compartir serveis –com ara el d'una empresa vigatana que s'encarrega de la bugaderia, enginyeria, manteniment, etc.– i per col·laborar, i tot plegat és fruit del conveni marc de col·laboració per a l'aliança estratègica entre el Consorci Hospitalari de Vic, la Fundació Privada Hospital Sant Jaume d'Olot i la Fundació Privada Hospital de Campdevànol signat l'any 2010 i del qual ahir a Olot es va fer seguiment. Al servei de digestologia, se n'hi afegiran altres de compartits, com ara el d'urologia, el de diagnosi per la imatge i el de farmàcia.

El conveni pretén millorar la qualitat i l'eficiència de l'atenció sanitària, el nivell de resolució dels serveis i la satisfacció dels ciutadans d'aquestes tres comarques pel que fa als serveis. És un dels primers convenis a Catalunya per avançar de forma conjunta en projectes de gestió compartida entre institucions sanitàries. A més, s'emmarca en el Pla de Salut 2011-2015 del Departament de Salut, que té com un dels objectius prioritaris potenciar els projectes estratègics per millorar la qualitat del model assistencial a través d'aliances entre centres i del treball en xarxa.

Trueta

Consultat sobre la possibilitat que l'hospital Josep Trueta de Girona i l'Arnau de Vilanova de Lleida puguin ser dels primers a convertir-se en una empresa o entitat filial de l'ICS amb personalitat jurídica pròpia, el conseller va dir que la reforma de l'ICS s'emmarca en la llei òmnibus i que aquest institut continuarà sent públic. “L'únic que volem és que la presa de decisions es faci des del territori. En el cas del Trueta, des de la regió sanitària de Girona”, va sentenciar.

Respecte a les protestes pel tancament nocturn del CAP de Camprodon, Boi Ruiz va afirmar que és un centre infrautilitzat a les nits, i hi va afegir que el servei es dóna amb qualitat quan es necessita i que no depèn d'un ambulatori sinó de les persones, que sí que hi continuen sent.

LA XIFRA

5
són els professionals que integren el nou equip
de digestologia que compartiran els tres hospitals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
administracions

Mataró destinarà 20,5 milions a millorar equipaments i comprar habitatge

mataró
urbanisme

El nou carril bici d’Igualada rep un premi de mobilitat

IGUALADA
societat

Finançament a quatre bandes pel nou centre per a l’Associació Alzheimer de Tàrrega

tàrrega
tradicions

Publicat el videoclip de la festa major de Lleida

LLEIDA
MEDI AMBIENT

Parasiten figueres de moro per eradicar-les del Cap de Creus

EL PORT DE LA SELVA
urbanisme

Inicien l’asfaltatge de la rambla Catalunya de Barcelona

Barcelona

L’anella ciclista de Mataró, pendent d’un nou full de ruta

Mataró
transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles