Salut

La Generalitat adjudica les obres de construcció del tercer CAP

Constructora Pirenaica es farà càrrec d’uns treballs pressupostats en més de 4,5 milions

La Generalitat ha adjudicat a l’empresa Constructora Pirenaica les obres per construir el tercer centre d’atenció primària (CAP) de Castelldefels, una obra llargament reclamada per la ciutat per descongestionar els dos equipaments sanitaris actuals i donar servei al creixement de població. Els treballs tenen un pressupost de 4,5 milions d’euros més IVA i un termini d’execució de 18 mesos. El cost estimat per a que l’equipament pugui funcionar és de 7,8 milions, ja que al de l’obra se li haurà de sumar el de les instal·lacions necessàries, de 3,2 milions.

El CAP es construirà en uns terrenys cedits per l’Ajuntament a l’Incasòl situats a la confluència de l’avinguda Lluís Companys i el carrer Doctor Trueta, entre el parc de la Muntanyeta i la pista poliesportiva de Can Roca, en una cèntrica zona del municipi. L’edifici ha estat dissenyat per l’estudi Albert Vitaller Arquitectura i tindrà una superfície de 3.752 metres quadrats, comptant tots els serveis adscrits. Està previst que les obres comencin aquest estiu.

El projecte definitiu de l’equipament sanitari, que es va presentar fa un any a la ciutadania, preveu una millora en els serveis d’atenció primària, de pediatria, de rehabilitació i de salut mental. Pel que fa a l’atenció primària, es diferenciarà entre l’àrea assistencial d’atenció pediàtrica, per a pacients de fins a 14 anys, i la de medicina de família, per a la ciutadania a partir dels 16 anys dels barris de Can Roca, Montmar, Muntanyeta i part del barri Centre. Hi haurà servei de salut mental destinat a persones adultes. Igualment per a infants i joves, que podran seguir teràpies grupals dins del centre –també la població de Viladecans, Gavà, Sant Climent i Begues–. Pel que fa la rehabilitació, hi haurà tractaments diversos en un gimnàs al centre, al que podrà accedir també la ciutadania de Begues i Gavà –en aquesta segona ciutat, fins que es construeixi el tercer CAP previst.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

Estudiants de secundària de la demarcació creen 17 cooperatives experimentals

GIRONA
urbanisme

S’enllesteixen els treballs de rehabilitació de dues antigues adoberies de Vic

vic
GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

GIRONA
societat

Conveni entre l’Espai LGTBI i l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia

girona
CULTURA

Canet compra la rectoria vella i tanca el cercle dels equipaments escènics

CANET DE MAR

El projecte ReNatura de Mataró desperta l’interès dels veïns

mataró
societat

SAP i SME denuncien l’aglomeració d’efectius de Trànsit de Girona

girona

El canal d’Urgell ajorna el quart reg previst perquè consideren que el desgel i les pluges no són suficients

Mollerussa
societat

PortAventura amplia el projecte Dreams Village amb quatre cases més

Vilaseca/Salou