Salut

salut

Barcelona redueix un 67% la llista d’espera per a intervencions fora de termini el 2023

L’activitat quirúrgica a la Regió Sanitària de Barcelona va créixer un 7%, les consultes externes un 10% i les proves diagnòstiques un 34%

La Regió Sanitària de Barcelona va tancar el 2023 amb una reducció del 67% de la llista d’espera per a intervencions fora de termini, segons ha informat el Departament de Salut. Al llarg de l’any passat, els hospitals de Barcelona van augmentar l’activitat de manera generalitzada. Així, la quirúrgica va créixer un 7%, amb 108.749 intervencions respecte a les 101.732 del 2022. Pel que fa als procediments quirúrgics fora de termini es va passar de 1.567 al tancar el 2022 a 510 el 2023 (-67%). Les consultes externes van pujar un 10% amb 418.812 primeres visites respecte les 379.668 del 2022. Les proves diagnòstiques van passar de 131.898 a 176.821, un 34% més.

La llista d’espera de proves fora de termini de garantia va baixar un 46%, sent-ne 3.025 al tancar l’any. En l’àmbit de l’activitat quirúrgica, la totalitat de la cirurgia cardíaca es va fer dins del període de garantia establert en 90 dies, sent el temps mig d’espera de 44 dies. Les cirurgies oncològiques també es van resoldre dins del període de garantia en la totalitat dels casos, amb un temps mitjà d’espera de 26 dies per a les intervencions amb temps de garantia de 45 dies i de 44 dies per a les que tenen un termini de 60 dies. També s’han fet dins del termini de 180 dies les operacions per cataractes, amb 66 dies de mitjana; les pròtesis de maluc (131 dies) i les de genoll (156). D’altra banda, el 99% de les intervencions de referència fetes el 2023 van fer-se dins del període de garantia establer, que és d’un any.

D’altra banda, la regió sanitària de Barcelona va assumir també 2.675 intervencions quirúrgiques derivades des d’altres regions de l’àmbit metropolità.

Pel que fa a l’atenció primària i comunitària, el 58% dels usuaris van ser atesos presencialment en un temps de cinc dies o menys, mentre que vuit de cada deu ho van ser en 10 dies o menys des de la seva sol·licitud.

El Departament de Salut té previst desplegar aquest 2024 un nou sistema de programació per motius. Aquesta eina defineix fins a 285 motius de demanda de visita per part dels usuaris i permet adequar les necessitats de consulta amb el perfil professional, la tipologia de la visita i al demora adequada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet