Salut

L’activitat quirúrgica dels hospitals de Blanes i Calella ha augmentat gairebé un 20%

Els hospitals de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, Blanes i Calella, han incrementat notablement l’activitat quirúrgica durant el 2023, segons informen en un comunicat. Concretament, s’’han fet 7.554 intervencions a persones en llista d’espera, un 13,3% més que el 2019, en període de prepandèmia. Si es compara amb les intervencions quirúrgiques realitzades durant el 2022, any de sortida de la pandèmia, l’increment és del 19,4%.

Durant l’any passat també van créixer en un 3,5% els pacients nous que van entrar en llista d’espera per ser operats, situant-se en les 8.498 persones, un fet atribuïble a l’increment de la capacitat diagnòstica i a la resolució del sistema. Tot i que l’entrada de nous pacients ha crescut, l’esforç dels professionals i l’increment d’activitat quirúrgica ha permès tancar el 2023 amb un 10% menys de pacients en llista d’espera. A més, també s’ha reduït el temps d’espera per ser intervingut, que se situa en 147 dies (15 dies menys que a finals del 2022).

La directora assistencial de la Corporació, la Dra. Sonia Pérez, ha destacat “l’esforç que han fet tots els professionals per aconseguir uns molts bons resultats en activitat quirúrgica i haver pogut recuperar molta de l’activitat no urgent que havia quedat demorada per la pandèmia”.

D’altra banda, pel que fa a l’activitat quirúrgica de processos garantits, que són els que fan referència a cirurgia de cataractes, pròtesis de genoll i maluc, s’ha tancat l’any també amb menys pacients en llista d’espera, un 49%, i amb més activitat realitzada, un 41,25%. Així mateix, el temps màxim de resolució per aquestes intervencions se situa en els 180 dies i en el cas del hospitals de la Corporació el temps d’espera per intervenir d’aquests tres procediments s’ha situat a finals del 2023 en els 76 dies de mitjana.

En el cas de les cataractes, l’activitat ha augmentat un 42,5% i la llista d’espera s’ha escurçat més del 50% concretament un 51,22%. En les pròtesis de maluc, s’ha fet un 31,7% més d’activitat i s’ha reduït en un 37,6% les persones en espera. I pel que fa a les pròtesis de genoll, també ha crescut el nombre de cirurgies en un 38% i s’ha retallat la llista d’espera en un 44,9%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona