Salut

salut

La llista d’espera per operar-se ha baixat un 14%

L’any passat, a la regió sanitària de Girona, es van dur a terme un total de 42.375 intervencions quirúrgiques, un 23% més que el 2022 (amb 34.446 operacions), segons les dades facilitades pel Departament de Salut. El gerent de la regió sanitària, Jaume Heredia, va explicar recentment que això ha estat possible perquè tots els proveïdors, conjuntament amb el Departament de Salut i el Catsalut, s’han alineat “per fer un pla de xoc i recuperar l’activitat que havia anat quedant enrere durant la covid”. Heredia va destacar que el nombre d’operacions realitzades el 2023 és el més alt dels que s’han registrat fins ara a la regió sanitària, tot i haver estat alhora l’any en què més pacients nous –48.469 en total (un 10% més que el 2022)– van entrar a les llistes d’espera. Aquest pla de xoc ha fet possible reduir la llista d’espera en 3.107 pacients i passar dels 21.490 que hi havia el 2022 a 18.383, la qual cosa suposa una disminució del 14,45%. Tot i això, el nombre de persones en llista d’espera del 2023 és superior al del 2019, any en què se’n van registrar 17.653. En tot cas, en aquests moments el temps d’espera per ser intervinguts és de 156 dies (70 menys que el 2022) i tots els pacients amb procediments amb garantia són operats dins del termini previst. “Hem posat al dia les llistes d’espera i ho hem fet d’una manera molt ordenada, prioritzant aquelles persones que feia més temps que s’esperaven i, a més, amb el compliment gairebé del 100% de les garanties que per llei tenien aquestes persones per operar-se”, va exposar. Heredia va reconèixer: “Hi havia una borsa d’intervencions de pròtesis de maluc, de genoll, cataractes, que s’anava acumulant, i havíem de fer alguna cosa per tornar a la normalitat i als temps garantits.” Així, en el cas de les cataractes, la llista d’espera s’ha reduït un 41,2%; la de pròtesi de maluc, un 31,6%, i la de pròtesi de genoll, un 39%.

Pel que fa a la cirurgia oncològica, el 2023 es van fer 2.774 intervencions, la qual cosa representa un 10% més que l’any anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat
turisme

El turisme actiu i d’esports d’aventura a Lleida vol superar els 800.0000 activitats contractades

llavorsí
ensenyament

La preinscripció a escoles de música de Barcelona, a punt

barcelona
societat

Desactivada l’alerta per inundacions

barcelona

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva