Salut

Balcells, desafiat amb una xerrada sobre mètodes alternatius contra l’autisme

Més d’un centenar de persones van a Balaguer a la conferència muntada per l’activista Josep Pàmies, tot i la prohibició per part del conseller de Salut, a qui ha denunciat

Denunciat també pel Col·legi de Metges, s’exposa a una sanció de fins a un milió d’euros

Més d’un centenar de persones han assistit avui a una conferència organitzada pel pagès i activista Josep Pàmies sobre l’ús del clorit de sodi (MMS) per curar l’autisme, que el Departament de Salut havia suspès. De fet, segons explica l’ACN, els Mossos d’Esquadra han muntat un control a la rotonda que dona accés a la finca, situada als afores de Balaguer. El conseller Manel Balcells havia alertat aquesta setmana que pràctiques com plantejar el “lleixiu” per tractar aquesta malaltia “posen en perill la vida i la salut de la gent”, i va dir que Pàmies era “un farsant i un estafador”, qualificatius pel quals l’activista ha assegurat que li va presentar ahir una demanda davant el Tribunal Contenciós Administratiu. Pàmies ha detallat que vol que es retracti de les seves afirmacions o demostri que ell és un “estafador”. En aquest sentit, ha assegurat que no ha “cobrat mai a ningú”, sinó que simplement ha recomanat el producte.

L’activista ha justificat la programació de la conferència, que ha organitzat a títol individual i ha anat a càrrec de Gregorio Placeres, perquè, segons ha afirmat, “el tractament de l’autisme no avança” i en canvi les persones que segueixen aquest mètode “evolucionen bé”. “No podem callar per molt que l’administració digui que no ho podem fer, ho fem perquè per damunt de tot hi ha el bé comú”, ha asseverat. Pel seu cantó, Placeres ha assegurat que l’aplicació del clorit de sodi en el tractament de l’autisme ha contribuït a aconseguir la recuperació de “325 nens en tot el món”.

Pàmies ha dit que l’acte s’empara en els drets de “llibertat d’expressió” i de “reunió” i que aquesta no es pot prohibir “sense una ordre judicial”. Per aquest motiu, ha indicat que assumirà les possibles sancions i demandes que li arribin per haver-la organitzat. L’acte, que s’ha retransmès per Internet, també ha estat denunciat a la fiscalia per part del Col·legi de Metges de Lleida. A més, diverses entitats de persones amb autisme i familiars havien expressat el rebuig contra la conferència i n’havien demanat la suspensió. Les associacions alerten que aquest tipus de pràctiques generen falses expectatives. L’activista ja va ser multat fa cinc anys amb 600.000 euros per promoure l’ús d’aquest producte, sanció que ara podria arribar al milió d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona