Salut

SALUT

L’hospital de Mollet redueix un 85% les emissions en poc més d’una dècada

L’hospital universitari Mollet és un dels primers centres sanitaris que assoleixen el Net Zero en emissions directes, i reforça així la seva posició com a referent en sostenibilitat dins d’aquest sector. En els últims 11 anys ha aconseguit una reducció del 85% de les emissions directes, gràcies a tres línies de treball: estructures i instal·lacions, millora de processos i cultura de sostenibilitat. Pel que fa a l’edifici, integrat en l’entorn del Parc Natural de Gallecs, disposa d’instal·lacions com ara patis de llum i arquitectura que contribueixen a un estalvi del 40% en il·luminació; s’aposta també per l’energia geotèrmica, per les cobertes sostenibles que recullen l’aigua de pluja o, entre altres, per una instal·lació fotovoltaica de 6.500 m² a la coberta, que subministra el 12,5% de les necessitats d’electricitat de l’hospital.

Quant als processos interns, segons fonts de l’hospital, “s’han revisat per fer-los més eficients i sostenibles, a la vegada que generen més benestar i seguretat per a la persona atesa”. Alguns exemples: la reducció dels dies d’hospitalització per limitar els residus generats (cada estada hospitalària genera 7 kg de residus al dia) a través de la priorització de l’hospitalització a domicili, o amb projectes com el Fast Track per a pròtesis de maluc i genoll, que agilitza la recuperació dels pacients. A més, entre altres mesures, es treballa per evitar viatges innecessaris de persones ateses al centre, responsables del 7% de les emissions, a través de la telemedicina, que s’ha incrementat un 24%, o s’implementen sistemes més eficients com ara la recuperació i tractament dels gasos anestèsics que lesionen la capa d’ozó, millores dels circuits d’esterilització estalviant aigua, l’ús de materials reciclables per a la roba del bloc quirúrgic o el tractament de les aigües de la planta de dialització.

La tercera línia de treball, la de la cultura de la sostenibilitat, és una visió compartida des de la governança de la institució i tots els equips. L’objectiu ara és assolir el Net Zero total l’any 2050. Segons el director general de l’hospital, Jaume Duran, “la salut de les persones és inseparable de la salut del planeta”. I subratlla: “Estem molt orgullosos d’aquesta nova fita assolida, perquè és resultat d’un compromís ferm per la sostenibilitat i la comunitat.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

S’entrega la 58a edició dels Premis Literaris

cassà de la selva
memòria democràtica

Nou atac al plafó que explica les tortures de Via Laietana 43

barcelona
tradicions

Cent colles pels 600 anys de gegants

baRCELONA

Més ingressos per patologies respiratòries i cardiovasculars per la contaminació

olot

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot