Salut

Barcelona congela el creixement de sales de joc

Es mantenen en 51 des de la regulació del 2021

La ciutat fa un balanç positiu i es compara amb Madrid, on aquests establiments han passat de 378 a 428 en els darrers tres anys

La regulació de l’Ajuntament de Barcelona ha portat al fet que el nombre de sales de jocs hagi deixat de créixer a la capital catalana, cosa que no ha succeït en canvi a Madrid, segons un informe del consistori barceloní. L’estudi indica que Barcelona manté les 51 les sales i bingos de joc presencial que tenia el 2019, però Madrid ha passat de 378 a 428 en els últims tres anys. El ple va aprovar la norma l’abril de 2021 però a la tardor de 2019, mentre preparava la normativa, ja va prohibir obri nous locals de joc i apostes per preservar la salut i evitar addiccions.

“Barcelona es va posar a treballar i va activar polítiques públiques i no hem crescut en cap sala de joc o apostes en els últims tres anys”, celebra la regidora de Salut, Gemma Tarafa. La norma que regula la presència dels jocs d’atzar a la ciutat -un Pla Especial Urbanístic aprovat pel plenari fa més d’un any i mig- no prohibeix explícitament que obrin sales de joc i d’apostes, però fixa unes condicions a complir que, a la pràctica, en fan molt difícil l’obertura. Així ho va argumentar llavors el govern municipal i així asseguren que ho avalen ara les xifres. En concret, la norma marca que l’establiment s’ha d’establir a una distància mínima de 800 metres respecte a qualsevol centre educatiu -com llars d’infants, escoles o universitats-, així com de 450 metres respecte a altres equipaments com biblioteques, centres de serveis socials, centres cívics, casals de joves i de barri, centres del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) o bé centres de salut. Fins llavors, la limitació de distància respecte als equipaments d’usos protegits era de 100 metres només.Tot i que s’hagi contingut el nombre de locals existents, Tarafa assenyala que cal estar “amatents” pel fet que el 6,5% dels homes i l’1,7% de les dones han fet un ús problemàtic del joc durant l’últim any, segons la darrera Enquesta de Salut de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El govern espanyol aprova un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona