Salut

La sofisticació de Custo i Guillermina Baeza, a la 080

Barcelona ha pogut gaudir presencialment de la 30a edició de la plataforma de moda 080, aquest any amb l’accent posat en la sostenibilitat

Divendres es va fer la primera desfilada amb roba usada

Custo Dalmau, Avellaneda, Guillermina Baeza, Lola Casademunt by Maite, la firma darrera de la qual hi ha la filla de Lola Casademunt, o Dominnico, el dissenyador de la Rosalía i altres celebrities, tots dissenyadors catalans de fama internacional, han presentat les seves col·leccions per a la pròxima temporada de primavera-estiu 2023 o hivern 2023 a la 080 Barcelona Fashion, que s’ha celebrat aquesta setmana passada de manera presencial al modernista antic Hospital de Sant Pau. Les desfilades s’han pogut tornar a veure en directe després de dos anys (i quatre edicions, perquè se’n fan dues a l’any) en format virtual.

Aquesta vegada hem pogut veure desfilar creacions esplèndides amb models que en no tots els casos es poden encasellar en el prototipus de model. La 080 vol ser inclusiva i creix la tendència que mostrin la roba dels dissenyadors persones que no estrictament encaixen en el cànon del què ha de ser una model, prima i alta. També creix la tendència entre molts dissenyadors de fer roba sense gènere, que pot portar tothom, indiferentment de l’edat i de si s’és home o dona.

Han desfilat persones no tan joves i joves amb més quilos que les models internacionals, tot plegat perquè el sector de la moda s’ha adonat que el bé comú és la inclusió. També en aquesta edició, i amb la connivència dels dissenyadors i marques, la 080, que organitza la Generalitat des de fa 15 anys a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, ha posat sobre la taula la importància del reciclatge i l’economia circular.

Tal com passa en molts altres països, que la gent es vesteix amb roba comprada en botigues de segona mà, aquest cop s’ha volgut accentuar el fet que vestir-se amb roba usada no és ni una vergonya ni un descrèdit. Vestir amb roba usada, com es fa en molts altres països, és una manera més de ser sostenible. Per això la 080 va acabar, divendres, amb una desfilada en què els i les models van desfilar amb roba usada.

Custo Barcelona, que va presentar dijous a les 19 hores la seva última col·lecció Light Up , va posar l’accent en la reducció de la petjada de carboni en el sector tèxtil. “Nosaltres veiem la sostenibilitat des de la perspectiva de crear peces que tinguin una alta qualitat i una llarga durada i que puguin traspassar modes i tenir diverses vides”, va explicat el dissenyador. Dalmau va explicar que en ciutats com ara Nova York existeix un gran mercat emergent de peces vintage de grans firmes on es poden trobar peces de col·leccions passades però que, per la seva alta qualitat, no passen de moda i segueixen estant en bon estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona