Salut

Salut

Tots som ‘gent molt gran’!

Els Serveis Integrats del Baix Empordà inicien una campanya de mecenatge per finançar La Porxada, un nou espai per a l’hospital de dia i centre de dia del Palamós Gent Gran

S’ha fet un sopar com a primer gran acte

Un eslògan no deixa de ser un mecanisme per cridar l’atenció i el “Gent molt gran”, que s’impulsa des del Serveis de Salut Integrats del Baix Empodà (Ssibe), ha de servir per prendre consciència i encoratjar particulars, empreses i institucions a participar en la campanya de mecenatge per millorar el centre sociosanitari Palamós Gent Gran. La campanya ha de contribuir a finançar el milió d’euros que costarà el nou hospital de dia i centre de dia que es vol a l’espai on ara hi ha una zona porxada. De moment, ja s’ha fet un sopar solidari que ha servit per aconseguir gairebé 50.000 euros. I, en espera de futures iniciatives, ja es poden fer donacions directes . És el primer pas; n’hi haurà més.

El Ssibe feia temps que donava voltes a apostar per aquesta via de finançament, la del mecenatge, igual que han fet altres centres. La necessitat de disposar d’aquests equipaments va ser, doncs, la clau de volta. Els nou centre de dia i hospital de dia tindran un espai més diàfan, més ampli i amb entrada independent de la part de residència i atenció sociosanitària del centre. En total, aprofitant l’actual porxada del Palamós Gent Gran, uns 400m², es generarà un gran espai polivalent per a tots els usuaris i les seves necessitats. Amb sortida directa al jardí, que aportarà sensació d’obertura, llum i amplitud, tindrà un espai propi per a persones amb trastorns cognitius perquè puguin passejar i deambular quan el seu cos així ho demani. Aquestes són, doncs, unes obres de gran envergadura que atendran les noves necessitats detectades arran de la pandèmia per la covid-19: separar i diferenciar els circuits interns i aïllar els serveis diürns dels de residència. Segons fonts del Ssibe, “les noves demandes d’ambdós serveis que ofereix el centre permetran oferir una millor atenció a la gent gran que n’és usuària”.

La iniciativa que donar el tret de sortida al mecenatge va ser el primer sopar solidari. Aquest va comptar amb la implicació de més de 40 entitats. Es va celebrar als Jardins de l’Empordà de Fonteta amb la participació dels mecenes Bigmat, La Fleca de l’Empordà i Rotary Club Costa Brava i els grans col·laboradors Brugarol, el restaurant Casamar i Toni Izquierdo Gourmet Mas.També es va comptar amb un sorteig solidari de diferents productes i un concert de la soprano Valentina Gómez i la violencelista Angelica Guevara gràcies a Neandertal Records. El sopar vam comptar amb una àmplia llista de col·laboradors com són: Associació Front al Mar, Artplay, Ànec de l’Empordà, Aranda Estètica, Ajuntament de Palamós, Baladé SL, Club Golf d’Aro, Clos d’Agon,Caixabank, Dibosch, Empordà Events, Ignasi Llorenç, Intersport, Jardins de l’Empordà, Joaquim Comes, Joieria Roure, J. Vigas SA, La Liga, Lloguers Bosch, Lluís Llach, Marc Roca, Marisch – Cotcho, Mémora, Mi Brasa, Neandertal Records, Ràdio Pepe, Recuits de Fonteta, The Room 19. A més, d’un taula corporativa: Àltima, Consell Comarcal del BaixEmpordà, Epicentre – Comercial KMAG, Junts i Proquibsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona