Salut

L’Hospital de Palamós fa parts a l’aigua

La setmana passada dues mares van triar aquest tipus de part

L’Hospital de Palamós ha introduït els parts a l’aigua. La setmana passada la Lola va néixer a la sala de parts. Els seus pares, la Dareine i en Michael, van mostrar-se molt satisfets de l’experiència. En el seu cas, durant el part sentia molt de dolor i incomoditat, per la qual cosa la llevadora li va proposar de passar a la piscina, i el canvi va ser radical.

Aquest tipus de part era una de les apostes de l’equip de la sala de parts del centre i tota la unitat d’infància i dona, en el seu camí d’humanització del part. Segons Yolanda Casavella, coordinadora de llevadores, “les gestants cada vegada més sol·liciten una assistència al part menys medicalitzada, més humanitzada i més respectada”. I hi afegeix: “Donant resposta a aquesta demanda social, el servei d’obstetrícia de l’Hospital de Palamós inclou el part a l’aigua a la seva cartera de serveis amb la finalitat de millorar l’atenció obstètrica al part normal, perquè la immersió en aigua durant el part ha demostrat millorar la sensació de dolor. Com a servei estem molt contentes de poder donar ja aquest servei i aquests dos primers parts s’han viscut amb molta alegria perquè al final aquest projecte d’equip tan desitjat s’ha fet realitat.”

Una trentena de professionals va formar-se el maig amb Barbara Harper, referent internacional de part a l’aigua i part respectat. Durant la formació, es va poder aprofundir en els fonaments del part a l’aigua, els aspectes fisiològics i les pràctiques i pautes clíniques.

L’acompanyament durant les cesàries és un pas més cap a la humanització del procés de naixement, un dels projectes transversals i que fa ja anys que es dua a terme a la sala de parts de l’hospital.

L’Hospital de Palamós està atent a les necessitats actuals de les dones i dels seus drets com a futures mares. Per això ha reduït la instrumentalització durant el naixement; per exemple, les episiotomies, del 7,6% el 2021, i el part vaginal després de cesària en anteriors parts està per sobre el 60%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES