Salut

Sant Joan de Déu obre el centre referencial d’oncologia infantil

El Pediatric Cancer Center té cinc plantes i permetrà augmentar fins a 400 el nombre de casos nous atesos l’any

Un 30% de l’espai es dedicarà a recerca

L’hospital Sant Joan de Déu va inaugurar ahir el Pediatric Cancer Center Barcelona (PCCB), que quan obri les portes a final de mes serà el centre d’oncologia infantil més important de l’Estat, el segon d’Europa i un dels més grans del món. El PCCB ocupa 14.000 m² repartits en les cinc plantes d’un nou edifici al costat de l’hospital infantil, amb el qual està interconnectat.

El projecte per aixecar el nou centre oncològic es va iniciar el 2017 amb una campanya que va tenir en el futbolista Leo Messi un referent pel que fa a imatge i patrocini, i s’ha enllestit gràcies a les aportacions de 15 donants fundadors, centenars d’empreses i milers de particulars que han permès recollir 37 milions d’euros.

El nou hospital disposa de 37 habitacions individuals, 8 càmeres per al trasplantament, 26 boxs per a l’hospital de dia i 21 consultes externes. En total, un 70% de l’espai del nou centre l’ocupen espais per a l’assistència mèdica i el 30% restant està destinat a la recerca i desenvolupament.

El nou centre preveu augmentar de manera significativa la capacitat d’atendre nous casos de càncer pediàtric. Si en l’actualitat se n’atenien cada any 300 de nous i 105 per recaigudes o consultes de segona opinió, a partir d’ara s’espera créixer fins a atendre 400 casos nous cada any, un 35% més. Aquest creixement permetrà atendre més pacients internacionals, especialment de l’Amèrica Llatina, regió amb la qual el centre impulsa agermanaments i col·laboracions amb altres hospitals.

“Els càncers infantils són malalties minoritàries i per poder investigar-les cal tenir un nombre suficient de casos. Així que aquest creixement amb pacients internacionals ens ajudarà a avançar en la recerca”, indica el director gerent de l’hospital, Manel del Castillo.

LA XIFRA

37
milions
d’euros es van recollir amb la campanya #ParaLosValientes per aixecar el nou hospital oncològic.

Emoció i clara tendència a la cura

El director científic del PCCB, Jaume Mora, remarca que el càncer infantil “no té res a veure” amb el d’adults i subratlla la importància de la recerca per conèixer amb més profunditat la malaltia i avançar en la seva curació, que en els anys seixanta era nul·la i actualment al centre barceloní ja està per sobre del 80%. “La previsió és que, si seguim en aquest camí de recerca i coneixement específic per a aquestes malalties, veurem tots els pacients guarits. Aquesta és l’aspiració del centre”, va indicar el doctor Mora durant l’acte d’inauguració d’ahir. Entre la llarga llista de personalitats i patrocinadors convidats també hi havia la representant de les associacions de famílies afectades per aquesta malaltia, Neus Tejeda, que es mostrava alhora emocionada i optimista: “Esperem que aquest nou centre signifiqui un abans i un després per al futur del càncer infantil. Volem canviar el futur d’aquests nens perquè no sigui el que van tenir els nostres fills.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona