Salut

Els pediatres catalans demanen la fi de les restriccions a les escoles

Proposen que es tracti la covid com qualsevol altre virus

La Societat Catalana de Pediatria (SCP) ha reclamat retirar les mascaretes a les escoles, tant dins l’aula com al pati, eliminar els grups de convivència estable i acabar amb l’estratègia de quarantenes i tests massius, per passar a tractar la Covid com qualsevol altre virus.

En l’actual context de la pandèmia dominat per la variant òmicron i en el qual pràcticament no hi ha restriccions en la societat, els pediatres han indicat que als centres educatius solament hauria d’absentar-se l’alumne que té simptomatologia i tornar a l’escola quan aquesta desaparegui.

Per la SCP, les mesures instaurades a les escoles, que no s’han flexibilitzat des del setembre del 2020, suposen “un greuge comparatiu” per als nens en comparació a com s’està gestionant la pandèmia a d’altres entorns i entre els adults.

A més, els pediatres han ressaltat en un comunicat que la Covid és “majoritàriament lleu” en la infància i que la immunitat adquirida en el col·lectiu pediàtric és “molt elevada, ja sigui per infecció prèvia o per vacunació”.

Les actuals restriccions estan tenint, segons l’SCP, “efectes negatius en àrees fonamentals dels menors, com l’aprenentatge, la sociabilització o la salut mental i emocional”.

Per tot això, l’organització ha demanat la suspensió de la mascareta tant al pati com a l’aula, l’eliminació dels grups estables de convivència -que limiten el contacte entre alumnes de diferents classes- i acabar amb l’estratègia de tests massius i quarantenes de contactes als centres educatius i en les activitats d’oci infantil.

En lloc de realitzar tests massius per detectar el màxim nombre possible de casos i confinar-los, els pediatres recomanen aplicar un sistema vigilància epidemiològica en l’atenció primària i hospitalària, consistent en la recollida sistemàtica de dades d’alguns casos d’infeccions virals respiratòries que permetin fer un seguiment de l’evolució del coronavirus entre els petits.

Així mateix, l’SCP ha advocat per revisar els criteris i mecanismes actuals per obtenir el certificat Covid en la població pediàtrica.

L’organització mèdica es posa a la disposició dels Departaments de Salut i d’Educació per elaborar conjuntament un informe basat en l’evidència científica i una estratègia que doni suport a aquestes noves mesures de control de la pandèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona