Salut

COVAX ha distribuït 1.000 milions de vacunes als països més pobres, però encara és insuficient

L’OMS recorda que encara falta molt per aconseguir retallar les desigualtats que hi ha arreu del món

Von der Leyen preveu donar 700 milions de vaccins fins a mitjans del 2022 i fa una crida a “intensificar” els esforços per ajudar a inocular el món

La plataforma COVAX, creada a l’inici de la pandèmia per fer front a les desigualtats en l’accés a les vacunes, ha entregat subministres que han superat els 1.000 milions de dosis. S’ha arribat a aquesta quantitat amb un carregament de dosis a Ruanda.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS), que lidera amb altres organitzacions internacionals aquesta iniciativa, ha recordat que COVAX s’ha convertit en l’operació més important de la història en termes de compra i distribució de vacunes, però també ha reconegut que això no ha sigut suficient perquè persisteixen grans desigualtats entre països rics i pobres pel que fa a l’accés a aquests subministraments vitals per contenir la covid-19.

Dels 194 estats membres de l’OMS; 36 (tots de la categoria de països menys desenvolupats) han vacunat a menys del 10% de la seva població i 88, menys del 40%, mentre que en els països rics s’està inoculant des de fa setmanes amb la tercera dosi i alguns ja parlen de la quarta.

En un any d’immunització contra la covid-19 s’han administrat 9.300 milions de dosis, mentre que la capacitat de producció anual s’eleva a unes 12.000 milions de dosis, un bon percentatge de les quals han estat comprades i emmagatzemades per països rics.

A més del poc poder de negociació amb les farmacèutiques, nombrosos països pobres tenen problemes logístics estructurals per posar en marxa campanyes de vacunació nacionals eficaces. Els obstacles van des de poques infraestructures vials fins a la falta d’equipament per a mantenir les vacunes a molt baixes temperatures.

L’OMS ha assegurat que COVAX està treballant amb els governs i els productors per a garantir que quan els països rebin les vacunes, aquestes puguin arribar ràpidament a les persones.

Objectiu Unió Europea

La Unió Europea té previst donar 700 milions de vacunes al programa COVAX per distribuir de manera global els vaccins contra la covid-19 fins a mitjans del 2022. La presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, ha considerat aquest diumenge, a través de les xarxes socials, que és una bona notícia que COVAX ja hagi entregat 1.000 milions de vaccins a països pobres, però ha reiterat que cal intensificar les entregues per ajudar a vacunar el món. Von der Leyen ha destacat que la UE està fent la seva part i que ja ha donat 381 milions de dosis. En el mateix s’ha manifestat l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que s’ha marcat com a objectiu “al 70% de la població mundial inoculada en els dos primers trimestres de l’any”.

L’OMS ha celebrat a través de Twitter que el programa COVAX ja hagi donat 1.000 milions de vaccins i ha agraït a tots els seus socis i donants el seu suport i les seves contribucions. Amb tot, ha reiterat que “la feina encara no està enllestida” i que cal continuar treballant per fer arribar les vacunes a tothom.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona