Salut

Acaba sense èxit la cimera europea per consensuar les mesures contra la Covid-19

Els líders de la UE tampoc no es posen d’acord sobre la durada del passaport sanitari

Els socis comunitaris coincideixen en la importància de la vacunació

Els caps d’estat i de govern de la Unió Europea (UE) no han aconseguit consensuar les mesures per frenar l’augment de contagis de Covid-19 i la variant òmicron.

Malgrat l’aposta per fer “esforços continuats de coordinació” en les accions a realitzar, entre els 27 mantenen les diferències sobre la petició d’alguns països –com Itàlia, Portugal o Irlanda– d’imposar una prova negativa de coronavirus als viatgers de la Unió Europea, inclosos els vacunats.

En les conclusions de la trobada dels líders europeus, els 27 apunten que les mesures han d’estar basades en “l’evidència científica” i no han de “perjudicar” la lliure mobilitat en territori comunitari, però sense assenyalar cap mesura concreta.

Els socis comunitaris tampoc han aconseguit unificar el criteri sobre la durada de la validesa del certificat de vacunació i es limiten a subratllar que cal “una estratègia coordinada”.

On sí que han coincidit és en destacar la importància de la vacunació per fer front al virus i en què les dosis de reforç són “crucials i urgents”.

En el debat sobre la Covid-19, un parell de líders han introduït la qüestió de la vacunació obligatòria, segons apunten fonts comunitàries, però aquest punt no ha estat “al centre del debat”.

Pel que fa a les peticions de proves negatives de Covid-19 a persones comunitàries vacunades introduïdes per alguns països, fonts de la delegació espanyola han indicat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha traslladat a la resta de líders que cal evitar les accions unilaterals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia