Salut

Salut insta a no fer cues sense cita de vacunació

Argimon critica “situacions desagradables” en cues com la de La Maquinista

Nou espai a la web per al passaport covid

Les cues massives que s’estan produint els últims dies en alguns punts de vacunació i que en alguns casos, com el de La Maquinista a Barcelona, han arribat a generar moments de molta tensió han portat el Departament de Salut a fer una crida a la població perquè demani cita prèvia i també a restringir l’accés a les persones que, tenint aquesta opció, hi vagin pel seu compte i no ho facin. “Estem fent cua sense cita i tenim cites per vacunar-nos”, va subratllar ahir el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en la compareixença prèvia a l’entrada en vigor avui de l’obligatorietat de presentar el certificat covid per poder accedir a bars, restaurants i gimnasos.

Argimon va lamentar les “situacions desagradables” viscudes a La Maquinista, on, segons va assegurar, alguns professionals “han arribat a tenir por”, i va avançar que a partir de la setmana vinent es tornaran a posar autobusos en alguns espais de Barcelona i l’àrea metropolitana perquè la gent es pugui anar a vacunar. La directora del Servei Català de la Salut, Gemma Craywinckel, va avançar que Salut està estudiant “quins espais es deixaran per a espontanis en els punts de vacunació perquè no hi vagin a qualsevol hora del dia i cada dia”.

Pel que fa al certificat covid, també van demanar que ningú vagi a sol·licitar-lo personalment si se’l pot baixar per via telemàtica. En aquest sentit, Salut ha habilitat un nou espai a la web de vacunació perquè qualsevol persona, sense necessitat d’entrar a La Meva Salut, se’l pugui descarregar. A Catalunya s’han descarregat fins ara 11,6 milions de certificats.

LA XIFRA

11,6
milions
de certificats covid s’han descarregat a Catalunya fins ara, 2,5 milions dels quals aquests últims dies.

Confirmats els dos primers casos d’òmicron

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va confirmar ahir definitivament els dos primers casos de la variant òmicron a Catalunya. El Departament de Salut ja havia fet públic un comunicat dimarts en què ja avançava que els estudis preliminars indicaven que “podrien ser-ho”, però la confirmació al 100% estava pendent del resultat final de la seqüenciació.

Es tracta de dos passatgers que van arribar a l’aeroport del Prat procedents de Sud-àfrica que encara estan en quarantena. Salut està analitzant algun contacte estret i altres passatges, cosa que fa preveure que en els propers dies hi haurà noves confirmacions de casos.

Tot i la confirmació i l’augment de contagis, Argimon va tornar ahir a descartar de moment noves mesures restrictives, a banda de la implantació del passaport covid a bars, restaurants i gimnasos.

El passaport covid, que entra en vigor avui, estarà en vigor una setmana. Dijous vinent el departament tornarà a demanar allargar la mesura dues setmanes més al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona