Salut

El Govern amplia a 10 els comensals per taula a l’interior de restaurants i autoritza el 60% de públic als grans espais

L’executiu portarà l’ús del passaport covid per a l’oci nocturn al TSJC per assegurar-se el seu aval

El Procicat ha autoritzat que els grans espais amb capacitat per a més de 10.000 assistents puguin acollir fins al 60% del seu aforament. De la mateixa manera, també ha aprovat que l’interior de la restauració pugui tenir taules de fins a 10 comensals, deixant enrere així la restricció de fins a 6 persones. Aquesta nova resolució entrarà en vigor aquest dijous i té una vigència de vuit dies.

D’altra banda, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que l’executiu portarà al TSJC l’ús del passaport covid per a l’oci nocturn per així assegurar-se el seu aval. Segons ha dit, “la data de reobertura no està tancada” però ha explicat que serà “tan aviat com es pugui” tenint en compte les dades epidemiològiques i a l’aval judicial.

En aquest sentit, Plaja ha confirmat que, tot i que després de la sentència del Suprem sobre Galícia es podria fer servir sense problemes, el Govern té previst portar al TSJC l’ús del passaport covid per entrar als locals d’oci nocturn que no tenen espai exterior. D’aquesta manera, ha afegit Plaja, l’executiu vol blindar jurídicament la mesura i evitar nous sotracs a les decisions del Govern. “És la millor manera de tenir totes les garanties jurídiques, que són complexes”, ha comentat. Segons Plaja, el Govern no contempla de moment cap “altre escenari” que no compti amb l’aval del passaport covid per part del TSJC.

Pel que fa als aforaments en competicions esportives, en les instal·lacions o equipaments amb un aforament superior a les 10.000 persones, l’aforament màxim autoritzat passa del 40 al 60% en grups sectoritzats de màxim 6.000 persones, i del 30 al 40% si són espais tancats, amb grups de com a màxim 1.750 persones.

En les instal·lacions i equipaments en espais tancats, es manté l’aforament màxim del 70%, però el nombre màxim d’assistents passa de 1.000 a 1.750 persones. A més, en aquelles instal·lacions que compleixin les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades i es garanteixin mesures de control d’aglomeracions, el nombre màxim d’assistents passa de 3.000 a 3.500 persones amb grups sectoritzats d’un màxim de 1.750 persones i respectant el 70% d’aforament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona