Salut

Els EUA volen començar a punxar una tercera dosi de la vacuna a la tardor

El recordatori s’administrarà a les persones que van completar la pauta fa més de vuit mesos

La decisió del govern encara està a l’espera de l’autorització de l’agència del medicament

Els responsables de Salut dels Estats Units d’Amèrica (EUA) volen començar a injectar una tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a la tardor.

Així ho ha anunciat aquest dimecres el Departament de Salut i Serveis Humans (HHS, en anglès) en un comunicat conjunt signat pels principals experts mèdics del govern. El subscriuen, entre d’altres, l’assessor del president Joe Biden, el doctor Anthony Fauci, o el director del Centre de Control i Prevenció de Malalties, Rochelle Walensky.

Els signants apunten que les terceres dosis es podrien començar a administrar a partir del 20 de setembre a les persones que fa més de 8 mesos que van rebre la segona injecció.

De moment, però, el pla és a l’espera de l’autorització del regulador del medicament, l’FDA, que ha d’analitzar els estudis presentats per Pfizer i Moderna sobre les terceres dosis.

El govern argumenta que ha pres la decisió després de concloure que l’efectivitat dels antídots es redueix amb el pas del temps després de rebre les primeres dosis.

“Les dades disponibles deixen clar que la protecció contra la infecció de SARS-CoV-2 comença a disminuir amb el temps després de les dosis inicials i, això, juntament amb la variant Delta, fa que comencem a veure proves d’una reducció de la protecció en casos de malaltia lleu o moderada”, afirma el comunicat.

Segons els experts nord-americans, “l’actual protecció contra una infecció greu, hospitalització o mort podria disminuir en els propers mesos, especialment entre els que tenen major risc o es van vacunar fa més temps”. “Per això concloem que una dosi de recordatori serà necessària per maximitzar la protecció de les vacunes i allargar-la”, afegeixen.

Els primers en rebre la tercera injecció –si ho aprova el regulador- seran les persones que van ser vacunades primer als EUA, és a dir, els professionals sanitaris i les persones grans que viuen a residències.

El govern nord-americà ha anticipat que és possible que necessitin rebre una dosi addicional aquelles persones que han rebut la vacuna de Janssen (Johnson & Johnson), que és monodosi.

En aquest sentit, han detallat que el preparat de Janssen no es va començar a administrar als EUA fins al març de 2021 (el de Pfizer va ser el primer en rebre l’aprovació i es va començar a administrar al desembre) i estan a l’espera de rebre més dades sobres aquesta vacuna en les properes setmanes per decidir si cal una dosi addicional.

Actualment hi ha tres vacunes amb autorització d’ús d’emergència als EUA: les de Pfizer i Moderna, que requereixen dues dosis per completar la pauta, i la monodosi de Janssen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS