Salut

Col·lapsat l’hospital de Figueres, que ha de derivar pacients

No donen l’abast per l’augment de les urgències pels turistes i la falta de professionals per Covid i les vacances

L’hospital de Figueres ha començat a derivar pacients des de fa uns dies a altres centres de la demarcació per fer front a la pressió provocada per la sisena onada de la Covid-19 a l’Alt Empordà –la cinquena en el conjunt de Catalunya–, l’augment de les urgències a causa de l’arribada de turistes a la comarca i la falta de professionals per les baixes per coronavirus i la coincidència de l’onada amb el període de vacances del personal.

La sisena onada va registrar el pic d’ingressos per coronavirus a l’hospital de Figueres el dimecres 28 de juliol amb 39 pacients hospitalitzats, dels quals quatre eren a la unitat de monitoratge (UMO) del servei d’urgències (semicrítics). Mentre que l’1 de juliol l’hospital no tenia cap malalt de Covid-19 ingressat, el dia 12 la xifra ascendia a vuit (tres a semicrítics) i la tendència va ser a pujar fins a produir-se el punt màxim d’hospitalitzacions el dia 28. Així, el mes de juliol es va tancar amb 32 pacients ingressats per coronavirus: 24 a la planta de medicina interna, tres a la de pediatria i 5 a l’UMO. Pel que fa al perfil del pacient ingressat, la franja d’edat ha baixat respecte a les anteriors onades i, majoritàriament, no està vacunat.

D’acord amb la regió sanitària de Girona, i gràcies al suport de la resta de centres de la demarcació, han decidit que, si és necessari, l’hospital de Figueres pot derivar pacients a l’hospital d’Olot i a la clínica Onyar de Girona. I, en aquest últim centre, avui mateix ja s’hi han traslladat dos pacients procedents de l’Alt Empordà. Es tracta de malalts que no són crítics, ja que en aquests casos sempre es traslladen als hospitals que disposen d’una unitat de crítics (UCI).

LES XIFRES

2
pacients
es van derivar ahir mateix a Olot i a la clínica Onyar de Girona.
39
pacients
hospitalitzats amb Covid. Aquest va ser el pic d’ingressos el 28 de juliol. El dia 1 no n’hi havia cap.

Unes 300 urgències diàries

Pel que fa al servei d’urgències de l’hospital de Figueres, en aquests moments registra unes 300 entrades per dia, amb punts de màxima demanda de 80 persones. Unes dades que s’assimilen a les registrades durant els estius anteriors a la pandèmia, ara amb l’agreujant que l’assistència s’alenteix per l’aplicació dels protocols anti-Covid. En referència als professionals, ahir n’hi havia 10 de positius, però en aquesta sisena onada s’ha arribat a un pic de 15 positius. Unes baixes que se sumen al personal que fa vacances. És per això que s’han incorporat més professionals a la Fundació Salut Empordà (FSE) i s’han prorrogat tots els contractes de les persones que s’havien incorporat com a reforç Covid fins al 6 de gener del 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona