Salut

Els contagis tornen a pujar, especialment entre els més joves

Argimon hi veu un “punt d’inflexió”

Anuncia un pla per fer tornar els sanitaris similar a l’Icrea dels científics

Ja fa un parell de dies que s’ha detectat un “punt d’inflexió” en l’evolució dels contagis de la Covid-19. Tornen a pujar, sobretot entre la població no vacunada, la més jove. Justament per això, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, confia que aquest increment de casos no es traduirà en una afectació als hospitals perquè “a priori no emmalaltiran de manea greu”. Tot i això, el doctor fa una crida a mantenir-se en guàrdia contra la pandèmia “perquè encara no ha acabat”. De fet, la variant Delta continua guanyant terreny i ja representa, aproximadament, un terç dels contagis, un fet que explicaria el repunt del nombre de casos.

Els investigadors del Biocomsc de la UPC indiquen que la davallada de casos entre els ciutadans d’entre 50 i 60 anys (amb una immunització avançada) es compensa per l’augment de contagis en la franja d’entre 15 i 30. El grup de Clara Prats ha detectat també una “ pujada a la ciutat de Barcelona” que els du a fer una crida a la protecció perquè “la circulació del virus encara no és baixa”.

En aquest marc, el conseller Argimon va esbossar ahir les línies mestres del seu mandat a Salut. Una prioritat serà cuidar la salut mental dels més joves i els més grans, els més afectats psicològicament per la pandèmia. També vol cuidar i enfortir el personal sanitari. Entre altres mesures, vol instaurar un programa similar a l’Icrea científic per afavorir el retorn dels professionals que han marxat.

LA XIFRA

5.000
milions d’euros
vol invertir Salut els pròxims cinc anys per dotar el sistema de més recursos sanitaris.

L’oci nocturn arrenca a mig gas i vol fer com França

La gran majoria dels locals d’oci nocturn van mantenir les persianes avall en la primera nit amb possibilitat de recuperar l’activitat. Segons la Federació Catalana d’Oci Nocturn i la Federació Catalana d’Activitats de Restauració i Musicals, després de quinze mesos tancats, dilluns a les 00.00 h només entre un 25% i un 30% dels locals van recuperar l’activitat. La patronal denuncia que és una “falsa reobertura” perquè la normativa de la Generalitat és “desproporcionada, contraproduent i no viable”, i sospita que la gran majoria del sector esperarà per mirar de reobrir a partir del 5 de juliol, si es relaxen les mesures. Les discoteques reclamen una tornada com la que França va aprovar ahir: obrirà (el 9 de juliol) sense mascareta i amb un aforament del 75% a interior i del 100% a l’exterior, però havent de presentar una prova negativa o un certificat de vacunació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA