Salut

El sector de neteja d’hospitals catalans fa una aturada per reclamar la paga covid

Treballadors de la neteja d’hospitals de tota Catalunya s’han manifestat avui, en una aturada parcial molt secundada, per exigir la gratificació covid abonada al personal sanitari i sociosanitari per part de la Generalitat, que ara com ara “continua sense donar resposta” a aquest sector.

Segons ha recalcat a Efe la responsable del sector de Neteja i Seguretat del sindicat FeSMC-UGT, Eloisa Valenzuela, els treballadors demanen més reconeixement i veure’s “recompensats de la mateixa manera que ho van ser els sanitaris a través del pagament de la gratificació cobrada mesos enrere”.

“Fa un any de pandèmia, a l’estiu de l’any passat ja es van mantenir reunions amb la Generalitat en les quals va reconèixer que s’havia equivocat perquè no s’havia comptat amb els treballadors de la neteja a l’hora de pagar la gratificació”, ha explicat Valenzuela.

No obstant això, Valenzuela ha afegit que des de llavors “no tenim interlocutor, i no sabem si ens pagaran o no”.

L’aturada convocada ha estat “simbòlica”, d’una hora per torn de treball, juntament amb concentracions a les portes de cada centre: Hospital Vall d’Hebron, Hospital del Mar, Hospital de Bellvitge, Hospital Germans Trias i Pujol, Sant Pau, Sant Joan de Déu, Hospital Clínic, Sagrat Cor, Hospital de Badalona, Hospital Comarcal d’Alt Penedès (Vilafranca), Hospital Comarcal Sant Jaume de Calella i Hospital Moisès Broggi (Sant Joan Despí).

Valenzuela ha dit que “podem parlar d’un 90% de seguiment d’aquells treballadors que realment han pogut exercir el seu dret a vaga, perquè els que han estat designats serveis mínims han hagut de treballar passi el que passi”, uns serveis mínims que “denunciarem”.

“Esperem que serveixi perquè, tant la Generalitat com les mateixes empreses, entenguin que els treballadors del sector de la neteja estan disposats a deixar de ser invisibles i que se’ls reconegui la seva bona feina”, ha dit per acabar Valenzuela.

Segons ha expressat el sindicat UGT en un comunicat, “les treballadores i treballadors de la neteja som treballadores i treballadors de primera línia davant la Covid-19 i essencials per al bon funcionament de la nostra sanitat”.

Durant el mes de juny de 2020 es van celebrar diferents actes reivindicatius del personal de neteja d’hospitals i centres mèdics de tota Catalunya.

Reivindicacions que han perdurat en el temps i que desemboquen el 29 de març de 2021, en assemblea de delegades i delegats de neteja de centres sanitaris conjunta d’UGT i CCOO, on es va acordar per unanimitat la convocatòria de vaga de neteja de centres sanitaris i sociosanitaris d’àmbit de Catalunya per avui 30 d’abril de 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona