Salut

La programació quirúrgica de tarda del Trueta, anul·lada

El segon cribratge massiu a Olot va començar ahir i continuarà avui i dissabte

Les autoritats sanitàries admeten que no saben per què la pandèmia hi té tanta incidència

El Trueta anul·la a partir d’avui i per tota la setmana les sessions quirúrgiques programades de tarda. Ahir ja en va anul·lar la meitat i es desconeix encara quina serà la situació de la setmana que ve. La situació epidemiològica del moment i l’increment del nombre de pacients per la Covid-19 ha fet que es decidís activar aquesta mesura, que s’ha anat prenent puntualment en altres moments de la pandèmia en funció de la necessitat de professionals per atendre pacients crítics. Actualment, a la regió sanitària de Girona hi ha 175 persones ingressades, de les quals 49 són a les UCI.

Cribratge a Olot

Pot ser “per les condicions climatològiques, pel fet d’estar en un lloc enclotat, o per cert relaxament...”, deia ahir a Olot el director del sector nord de la regió sanitària de Girona, Josep Carreras, que va acabar admetent que no se sabia per què la capital garrotxina és des de fa mesos dels llocs més castigats per la Covid-19. Tot i que en una setmana els indicadors han baixat molt, ahir l’índex de rebrot era de 664 punts i la incidència de casos era “força alta”, segons Carreras. Per tot això, ahir va començar en aquesta ciutat un altre cribratge general (al novembre ja se’n va fer un) amb PCR, amb l’objectiu de detectar persones contagiades però que no tenen símptomes –un col·lectiu que pot escampar la Covid sense voler–, fer-les estar en quarantena i així trencar la cadena de transmissió. Es demana que hi participi la població d’entre 16 i 70 anys, però especialment els més joves, ja que la vacunació encara no ha inclòs aquest segment de la població. L’alcalde, Pep Berga, s’hi va referir explícitament a l’hora d’animar els ciutadans a destinar una part del temps a fer-se la prova. Un total de 300 persones van participar en el cribratge d’ahir.

A diferència del primer cribratge massiu a Olot, aquest cop les proves s’ofereixen en tres espais diferents i en franges horàries diverses, per tal de facilitar que s’hi pugui anar. Ahir al matí i migdia la gent estava convocada a la sala El Torín; avui a la tarda (de 14 a 20 h), al recinte firal de l’antiga estació, i dissabte al matí (de 9 a 15 h), al casal del barri de Sant Miquel. El Departament de Salut hi destina vuit sanitaris i quatre administratius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona