Salut

Empresa amplia en 1,3 milions els ajuts directes al sector turístic de la Cerdanya i el Ripollès

La línia adreçada a restauració, comerç i serveis s’ha tancat amb 889 beneficiaris i tots ells han cobrat la subvenció

El Departament d’Empresa i Coneixement ha reforçat amb 1,3 milions d’euros els ajuts directes per a autònoms i empreses del sector del turisme de la Cerdanya i el Ripollès, oberta el 14 de gener passat per pal·liar els efectes derivats del tancament perimetral d’aquestes comarques. Així, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) donarà cobertura a la totalitat dels 422 beneficiaris de la línia, 204 a la Cerdanya i 218 al Ripollès, tenint en compte que la gran majoria ja han cobrat la subvenció i la resta ho farà la setmana vinent amb aquests diners addicionals. Pel que fa al sector de la restauració, el comerç i els serveis assimilats, hi ha 889 beneficiaris, 477 de Cerdanya i 411 del Ripollès, a qui aquesta setmana se’ls han ingressat els ajuts.

La línia destinada al sector turístic estava dotada inicialment amb 2.224.500 euros. Un 67% dels seus beneficiaris han estat empreses d’allotjament turístic i explotadores d’habitatge d’ús turístic; un 26%, establiments i activitats d’interès turístic; un 4% agències de viatge i un 3%, guies de turisme i guies de muntanya. Els ajuts consistien en una aportació de 10.000 euros pels titulars d’allotjaments, 7.500 per a explotadors d’habitatges turístics, uns altres 7.500 per establiments i activitats, 1.500 euros per guies i uns altres 1.500 per agències de viatges.

Pel que fa a la línia de restauració, comerç i serveis assimilats, dotada amb 1.961.500 euros, pretén ajudar a mantenir la competitivitat i la continuïtat dels negocis. Els ajuts són de 3.000 euros per la restauració, 1.500 pels comerços i 1.500 pels serveis assimilats. En aquest darrer grup s’inclouen tallers mecànics, serveis fotogràfics, copisteries i arts gràfiques, serveis de reparacions, tintoreria i bugaderies, perruqueries i salons d’estètica i bellesa, i serveis de menjar a domicili. Del total de beneficiaris d’aquesta línia, gairebé la meitat (un 47%) han estat del sector de la restauració, seguits del comerç (37%) i dels serveis (un 16%).

Reforç de 8,7 milions d’euros de la línia d’ajuts per al sector turístic del novembre passat

D’altra banda, el DOGC també publica aquest divendres l’ampliació de 8,7 milions d’euros de la línia d’ajuts directes per a autònoms i empreses del sector turístic afectats per la covid-19 que es va obrir el 26 de novembre de l’any passat i que estava dotada amb 19 milions d’euros. Aquesta s’adreçava a guies de turisme de Catalunya habilitats, titulars d’establiments d’allotjament turístic, agències de viatge, empreses explotadores d’habitatges d’ús turístic i establiments i activitats d’interès turístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Senat d’Arizona aprova derogar la llei de 1864 que prohibeix l’avortament

barcelona
societat

Ripollet organitza un dinar setmanal amb gent gran per combatre la solitud

Ripollet

Canvi del model d’atenció als infants en risc social a Rubí

RUBÍ

Segons un estudi, el 14,9% d'infants es van sentir sols durant el confinament

GIRONA
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia