Salut

Seat farà 4.500 tests d’antígens cada dia als treballadors i prepara un pla de vacunació

La companyia farà proves dues vegades per setmana per minimitzar el risc de brots i protegir-se de la variant britànica

Seat estableix un pla massiu de proves ràpides de Covid-19 a partir d’aquest dijous pels més de 10.000 treballadors de producció, segons ha anunciat la companyia en un comunicat. La previsió de Seat és fer testos d’antígens dues vegades per setmana, amb una mitjana de 4.500 tests diaris.

L’objectiu d’aquesta mesura és minimitzar el risc que es produeixin brots a la fàbrica i destensar la xarxa de salut, davant increment de casos i la propagació de la variant britànica, més contagiosa. A més, Seat anuncia que ha preparat un pla de vacunació en tres fases pels empleats en el moment en què hi hagi disponibilitat i assegura que s’ha posat a disposició de les autoritats per “col·laborar” en la campanya de vacunació.

L’automobilística afirma que va ser la primera companya a Espanya a fer proves massives, i des de l’abril ja ha fet 55.000 proves PCR i d’antígens.

El resultat d’aquesta campanya de testos dins l’empresa ha sigut una detecció de positius “realment baixa”, només el 0,6% de la plantilla va donar positiu a l’abril; un 1% al setembre i un 0,7% el gener del 2021, un percentatge “molt allunyat de la mitjana de positivitat, al voltant del 10%”.

“La salut i la seguretat dels nostres empleats és i serà sempre una prioritat a Seat”, ha assenyalat el vicepresident de Recursos Humans i Organització de Seat, Xavier Ros en declaracions citades en un comunicat. “Estem convençuts que seguir en aquesta línia de prevenció, complint estrictament les mesures recomanades (mascaretes, distància de seguretat i higiene de mans), a més de la realització de tests massius, ens ajudarà a protegir a tots els que formem part d’aquesta companyia i del Grup Volkswagen a Espanya”, ha afegit.

Pla de vacunació en tres fases

Amb l’arribada de les vacunes, Seat està treballant en un pla que permeti vacunar els seus treballadors “a mesura que la disponibilitat de vacunes augmenti”, i “sempre en coordinació amb el Departament de Salut”. En aquest sentit, la companyia ha manifestat a les autoritats la seva predisposició per col·laborar amb el pla de vacunació de la població i contribuir a alleugerir així la càrrega del sistema públic. Seat va fabricar més de 600 respiradors d’emergència per enviar a les UCI saturades durant la primera onada.

L’automobilística ha traçat un pla de vacunació en tres fases, que s’espera aplicar “sense interferir en els plans de proveïment de les autoritats”. A la primera, s’ha plantejat vacunar tot el personal sanitari de la seva plantilla, format per més de 50 persones. En una segona etapa s’espera poder vacunar tot el personal de risc i amb més exposició a virus, abans de poder passar a una fase de vacunació massiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona