Salut

Simón veu a prop el pic de la tercera onada

Avisa que les xifres de contagis, hospitalitzacions i defuncions encara pujaran durant dies

La incidència acumulada se situa en els 689,27 casos per cada 100.000 habitants

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri espanyol de Sanitat, Fernando Simón, creu que la tercera onada de la pandèmia de Covid-19 podria estar a prop del seu pic màxim.

La incidència acumulada de casos en catorze dies per cada 100.000 habitants s’ha situat aquest dilluns a prop dels 700 (689,27), 114 punts més que  divendres. En el seu últim informe de la Covid-19, Sanitat ha notificat 84.287 nous contagis de Covid-19, dels quals 7.662 s’ha diagnosticat en les últimes 24 hores.

A la roda de premsa on ha fet el balanç de les dades del cap de setmana, Simón ha explicat que l’increment diari s’està “suavitzant” i això “podria indicar que estem arribant o estem ja al pic màxim” de la tercera onada de la pandèmia.

No obstant això, ha avisat que les xifres de contagis, d’hospitalitzacions i de morts continuaran molt elevades encara durant dies.

De fet, aquest dilluns hi ha 3.527 persones ingressades més que divendres i ja són 23.184 els pacients amb Covid-19 hospitalitzats, que suposen el 18,61% de la capacitat del sistema. A les unitats de cures intensives (UCI) hi ha 3.287 ingressats, 334 més que divendres, que ocupen el 32,71% dels llits disponibles. En les últimes hores han ingressat 2.574 malalts de Covid-19 i 984 han rebut l’alta.

Des de l’inici de la pandèmia han mort 53.769 persones a tot l’Estat, 455 més que divendres. En els últims set dies s’ha registrat 843 defuncions.


Millor poques mesures però ben aplicades
El portaveu de Sanitat no s’ha volgut pronunciar sobre l’avançament del toc de queda que demanen algunes Comunitats Autònomes però sí que ha volgut recordar que hi ha mesures “alternatives” per controlar la transmissió.

En aquest sentit, ha subratllat que la mesura més efectiva per tallar contagis ha estat tancar els bars. “Sé que no és popular, però és així”, ha reblat.

A més, ha insistit que més que no implementar moltes mesures el que cal és complir-ne “de manera molt estricte” unes poques.


Més de 2.300 persones, immunitzades amb dues dosis de la vacuna
Simón ha volgut destacar que ha diferència de la primera i segona onades ara hi ha més persones amb immunitat gràcies a la vacunació.

Segons les dades de Sanitat, fins aquest dilluns s’ha administrat 897.942 dosis de les 1.139.400 vacunes distribuïdes entre les comunitats autònomes, el 78,5% del total disponible. A més, ja hi ha 2.315 persones que han rebut la segona dosi del vaccí de Pfizer-BioNTech.

A Catalunya s’ha inoculat ja el 145.073 de les 185.820 dosis disponibles (180.020 de Pfizer i 5.800 de Moderna), el 78,1%, i 167 persones han rebut les dues aplicacions de l’antídot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris