Salut

El govern espanyol aprova l’estat d’alarma i proposa que duri sis mesos

Sánchez decreta un toc de queda de les onze de la nit a les sis del matí, tot i que les comunitats autònomes podran modular l’horari hora amunt, hora avall

El govern espanyol ha aprovat un nou decret d’estat d’alarma per combatre la Covid-19 i ha anunciat que el vol prorrogar durant sis mesos, fins al 9 de maig.

Així ho ha anunciat aquest diumenge el president del govern espanyol, Pedro Sánchez en una roda de premsa posterior al Consell Ministres extraordinari celebrat aquest matí.

“Aprovem de nou l’estat d’alarma perquè és l’eina més eficaç per a les situacions més extremes, i la situació és extrema”, ha assegurat.

Sánchez ha explicat que el decret disposa del dictamen favorable del Consell d’Estat i l’Advocacia de l’Estat i entrarà en vigor aquesta mateixa tarda. A més, el govern té la intenció de demanar aquesta mateixa setmana al Congrés una pròrroga de sis mesos, fins al 9 de maig.

El cap del govern espanyol ha apuntat que la segona onada del virus té “unes altres característiques” per la mitjana d’edat i la pressió hospitalària. És per això que, segons Sánchez, aquest nou estat d’alarma també tindrà característiques específiques.

El decret estableix que les autoritats delegades de l’estat d’alarma seran els presidents autonòmics i l’òrgan de direcció serà el Consell Interterritorial de Sanitat.

Toc de queda

El decret inclou un toc de queda nocturn que, “amb caràcter general”, prohibeix la mobilitat de les persones de les onze de la nit a les sis del matí i serà d’aplicació a tot l’Estat amb l’excepció de les Illes Canàries. En aquesta franja horària només es podrà circular per causes justificades, com obligacions professionals, adquirir medicaments i cures a menors.

Sánchez ha puntualitzat que els governs autonòmics podran modular aquest horari en una forquilla hora amunt, hora avall. Així, la prohibició podrà començar com a molt d’hora a les deu de la nit i com a màxim a les dotze i acabar entre les cinc i les set del matí.

Les comunitats també podran limitar l’entrada i sortida dels seus territoris i decidir el confinament d’un àmbit territorial inferior.

Prohibides les agrupacions de més de sis persones

El decret de l’estat d’alarma que ha aprovat el Consell de Ministres limita la permanència de persones a espais públics o privats a un màxim de 6 persones, tret dels casos de familiars que conviuen.

Segons fonts del govern espanyol el propi decret deixa a mans de les autonomies la possibilitat de restringir aquest nombre, sempre a la baixa. D’aquesta manera els governs autonòmics podran establir, si ho consideren oportú, un màxim de persones que participen en reunions a cinc o menys persones, segons el seu criteri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES