Salut

El Consell de Ministres es reuneix per aprovar l’estat d’alarma

Sánchez compareixerà en roda de premsa aquest migdia

Diversos governs autonòmics han sol·licitat aquesta mesura per donar cobertura a l’aplicació a restriccions de la mobilitat per aturar la Covid-19

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, presideix aquest diumenge al matí el Consell de Ministres extraordinari on previsiblement s’ha d’aprovar un nou decret d’estat d’alarma per contenir la propagació de la Covid-19.

La reunió ha començat poc després de les deu del matí i, segons fonts de la Moncloa, Sánchez compareixerà al final de la mateixa, a partir de les dotze del migdia.

El Consell de Ministres extraordinari d’avui es produeix després que diverses comunitats autònomes –cap de les quals del PP- hagin sol·licitat aquesta mesura per donar cobertura legal a noves mesures per lluitar contra la pandèmia, com l’aplicació de tocs de queda nocturns als seus territoris.

L’aprovació de l’estat d’alarma dotarà els governs autonòmics de mecanismes jurídics que els permetin decretar aquestes restriccions de la mobilitat, que impliquen limitar drets fonamentals, sense topar –com en les últimes setmanes- amb els diferents criteris dels Tribunals Superiors que han avaluat les decisions autonòmiques. Aquesta necessitat de clarificar el marc normatiu va ser una de les peticions que la Generalitat –una de les administracions que ha sol·licitat l’estat d’alarma– va posar sobre la taula a l’últim Consell Interterritorial.


Toc de queda a Catalunya
El govern català ja ha avançat que decretarà el toc de queda nocturn tan bon punt el govern espanyol aprovi l’estat d’alarma.

Sánchez podria plantejar en aquesta ocasió un estat d’alarma de més de quinze dies, fet que l’obligaria a demanar igualment la pròrroga al Congrés dels Diputats en dues setmanes. L’article 116 de la Constitució estableix que l’executiu espanyol pot aprovat per decret l’estat d’alarma per 15 dies però ha de sotmetre qualsevol pròrroga al criteri del Congrés dels Diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró