Salut

L’OMS alerta que la situació de la pandèmia a Europa és “molt seriosa”

L’organització constata que hi ha “taxes alarmants” de contagi i que el nivell d’infeccions és superior al març

El director de l’entitat a Europa, Hans Kluge, apel·la a “coherència regional” i demana un “esforç col·lectiu” dels 53 estats membres

L’Organització Mundial de la Salut (OMS)ha alertat que la situació de la pandèmia de coronavirus a Europa és “molt seriosa”.

El director regional de l’OMS a Europa, Hans Kluge, ha expressat aquest dijous la seva preocupació  per les “taxes alarmants de transmissió” del virus al continent, on més de la meitat dels països ha registrat un augment del 10% dels casos en les últimes dues setmanes i a set s’han duplicat. Kluge ha precisat que els casos registrats a la regió la setmana passada superen els 300.000.

Segons el mapa de zones vermelles del Centre Europeu de Control de Malalties (l’ECDC, per les seves sigles en anglès), Espanya i França són els estats de la UE més afectats pels rebrots.

L’OMS ha advertit que el nivell d’infeccions aquest setembre és superior al març. “A la primavera i a principi d’estiu vam poder observar l’impacte de es estrictes mesures de restricció i vam veure prosperar el nostres esforços i sacrificis” fins al punt d’assolir al juny les xifres més baixes de la pandèmia, ha dit Kluge.  Segons ell, les dades d’aquest setembre haurien de servir de “toc d’atenció”.

L’entitat admet que ara les autoritats tenen més capacitat per detectar els contagis. Però encara que l’augment reflecteix un major nombre de proves o anàlisis, ha insistit que també mostren “índex alarmants” de contagi al continent.
Kluge ha puntualitzat que el “missatge d’esperança” és que encara hi ha marge per actuar, ja que la mortalitat pel virus ara és inferior a la del març. A l’altra banda, ha avisat que cal estar alerta davant l’arribada de la tardor, amb l’onada de grip, l’augment de mortalitat entre la gent més gran, la reobertura de les escoles i l’inici del curs acadèmic.

El responsable de l’OMS a Europa ha recordat que des de l’inici de la pandèmia s’han registrat 4.893.614 casos de coronavirus i 226.524 morts a la regió.

Però més enllà de les xifres, Kluge ha subratllat que “l’impacte en la salut mental, en les economies, en les vides i en la societat ha estat monumental”.

És per això que ha fet una crida a la “coherència regional” i a un esforç col·lectiu dels 53 estats membres de l’OMS a Europa. “Les respostes han estat molt efectives quan les accions han estat immediates i decidides”, ha assegurat. “No obstant, el virus ha estat implacable quan han prevalgut la parcialitat i la desinformació”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona