Salut

Reforcen a Palamós la unitat de cures intermèdies

L’hospital reforma completament la unitat per donar respostes a les noves necessitats assistencials de la Covid

L’hospital de Palamós ha dut a terme una reforma completa i en profunditat de la unitat de cures intermèdies (UCIM) per poder seguir donant resposta a les noves necessitats assistencials dels pacients amb Covid-19. Aquesta reforma entrarà en servei en els propers dies.

La directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà, Anna Ribera, destaca la importància d’aquesta unitat perquè és on s’ingressen els pacients greus que necessiten una atenció mèdica i d’infermeria més intensa que la que es pot oferir en una planta d’hospitalització. “Amb aquesta millora es podran ingressar sis pacients amb els criteris d’aïllament necessaris, en cas que tinguin patologies infeccioses contagioses, i en boxs més amplis que els que hi havia fins ara.”

Millores capdavanteres

Les obres han permès la formació de sis boxs amb portes corredisses automàtiques. Cada box disposa de pressió diferencial negativa respecte al passadís; això afavoreix la circulació d’aire des del passadís cap al box. Les portes dels boxs disposen de vidres electrocròmics –o vidre intel·ligent–, que tenen la particularitat de guanyar transparència quan se’ls activa un potencial elèctric. Aquest tipus de vidre permet garantir la privacitat o la visió completa, segons la necessitat, amb un sistema ràpid, funcional i higiènic. També s’ha fet un nou control d’infermeria més diàfan i perfectament integrat en la circulació de boxs i altres espais tècnics, així com un nou despatx mèdic amb la possibilitat de col·locar-hi un llit. A més, també s’ha dotat d’espais de suport necessaris com ara magatzems i lavabos per a pacients i personal. També s’ha reformat el despatx del servei d’anestèsia, ja que es troba en aquesta àrea. Les obres van començar el 15 de juny, van acabar el 4 de setembre i està previst que es posi en funcionament d’aquí a pocs dies.

LA FRASE

Ens permetrà ingressar sis pacients greus amb patologies infeccioses o contagioses
Anna Ribera
dir. assistencial dels serveis de salut integrats BAIX EMPORDÀ

Unitat clau per afrontar la Covid

La unitat de cures intermèdies (UCIM) és una àrea d’hospitalització amb dotació tècnica i humana suficient per proporcionar una vigilància i cures assistencials amb nivell inferior a les UCI però superior al de les àrees d’hospitalització convencional. Es tracta d’una unitat polivalent i adjunta al servei de medicina interna i està situada al costat del servei d’urgències, a la primera planta. En aquesta unitat és on s’ingressen pacients greus que necessiten una atenció mèdica i d’infermeria més intensa que la que es pot oferir en una planta d’hospitalització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA