Salut

El govern modificarà la resolució que manté el tancament de bars i restaurants a mitjanit

L’executiu adapta l’ordre a la resolució del TSJC que tomba aquesta limitació horària

La Generalitat preveu recórrer la decisió judicial

El govern modificarà una resolució publicada aquest divendres al DOGC que manté el tancament de bars i restaurants a mitjanit a les zones de l’àmbit metropolità afectades per restriccions per la Covid-19 i que ha d’entrar en vigor diumenge.

Fonts del departament de Salut han explicat que l’executiu treballa en la modificació després que, també aquest divendres, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi tombat aquesta mesura però hagi ratificat la que ordena el tancament de les discoteques i locals d’oci nocturn arreu de Catalunya.

Ara, la modificació adaptarà la resolució de l’executiu a la decisió del tribunal, per bé que les mateixes fonts han anunciat que la recorreran.

Aquest dimecres el Procicat va estendre les restriccions de l’àrea metropolitana als municipis de Castelldefels i Gavà en l’intent de frenar els contagis de la Covid-19. El govern va ampliar a 16 les poblacions de la zona afectades per a les quals dissenyava una nova ordre de restriccions que, entre d’altres, limitava l’activitat comercial, cultural, lúdica i esportiva al 50% de la capacitat màxima dels establiments o seguia prohibint les trobades familiars, públiques i privades, de més de deu persones.

Prèviament, el 24 de juliol, el comitè tècnic del Procicat va suspendre a tot Catalunya l’obertura al públic de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles. El govern considerava que la situació epidemiològica al conjunt de Catalunya obligava a adoptar “mesures especials de contenció” d’un seguit d’activitats per frenar la transmissió del virus de la Covid-19 i protegir la salut de la població. Per això també quedaven suspeses a tot Catalunya les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments establerts en el punt precedent.

A més, s’establia l’horari de tancament de les activitats de salons de joc, casinos i sales de bingo, arreu del país, a les dotze de la nit.

Aquestes mesures, que es mantenien a la segona ordre aprovada dimecres passat pel Procicat i publicada aquest divendres al DOGC, són les que ha revisat el TSJC, que ha mantingut el tancament de les discoteques i sales d’oci nocturn però ha tombat el tancament a mitjanit de bars i restaurants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona