Salut

Salut confirma que hi ha una cinquantena de brots a la regió sanitària de Lleida

El departament informa que s’han contractat més de cinquanta professionals, entre metges, infermers i auxiliars administratius

El departament de Salut ha confirmat que hi ha una cinquantena de brots o agrupacions de casos actius de covid-19 a la regió sanitària de Lleida.

En aquest sentit, la gerent de la regió sanitària, Divina Farreny, ha afirmat que la “velocitat de contagi és molt elevada” i, per això, ha insistit en què “les úniques mesures contundents són reduir la mobilitat i la interacció entre persones”.

D’altra banda, Salut ha anunciat que s’han contractat més de 50 professionals, entre metges, infermers o auxiliars administratius. Alhora, també s’ha reforçat el servei de rastreig in situ amb mediadors i treballadors socials.

El decret llei del Govern serà d’aplicació en el moment en què es publiqui al DOGC, previsiblement a primera hora de la tarda.

Salut no ha pogut especificar a hores d’ara quants dels brots o agrupacions de casos actius de covid-19 es troben a la zona del Segrià.

En relació a les agrupacions de casos, Farreny ha dit que es tracta de “casos que estan en estudi, ja que a priori no tenen relació directa entre ells i s’estan buscant les cadenes de transmissió per veure si acaben sent brots o no”.

En relació a les noves contractacions, Salut ha especificat que es tracta de metges, infermers, auxiliars administratius, auxiliars de clínica, treballadors socials, tècnics de raigs X, i mediadors.

Quant als perfils de metges i infermers, Salut ha detallat també que alguns d’aquests nous contractats són persones que han acabat la carrera de Medicina i encara no han iniciat el MIR o persones que just han acabat el grau d’infermeria.

D’altra banda, també s’ha informat que ja s’han fet més de 6.000 proves PCR, 5.000 de les quals s’haurien fet entre dijous i diumenge passat.

Farreny ha detallat que aquestes proves es fan “a residències, centrals hortofrutícules, a l’hospital Arnau de Vilanova i a les àrees bàsiques”. Les proves PCR, ha afirmat Farreny, “es realitzen quan una persona té símptomes” i ha avançat que “en els propers dies segurament augmentarà aquest número”.

Increment del nombre de rastrejadors

En relació a les persones dedicades al rastreig de casos de covid-19, Salut ha confirmat que s’ha reforçat aquest servei a l’àrea sanitària de Lleida.

En aquest sentit, Farreny ha explicat que a banda de les persones contractades per la campanya de la fruita de Lleida, que fan un seguiment “in situ” dels casos, s’hi ha afegit mediadors de l’ICS i també treballadors socials.

La feina d’aquestes persones, ha detallat, “és garantir que els aïllaments es facin adequadament i en les millors condicions possibles”.

Per la seva part, el cap de Mossos a Ponent, Francesc Xavier Monclús, ha avançat que en total hi ha 25 punts de control policial a la zona de Lleida, entre Mossos, Guardia Civil i policies locals.

En aquest sentit, Monclús ha explicat que es fa una combinació entre controls estàtics i dinàmics “fruit de la reestructuració del dispositiu que vam efectuar dilluns al migdia”.

A més, el cap dels Mossos ha deixat clar que els efectius desplegats “són els necessaris per donar compliment a la resolució”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES