Salut

El Govern recomana als veïns de tres barris de l’Hospitalet que només surtin de casa per causes imprescindibles

Salut ordena tancar centres culturals, gimnasos i discoteques i limita l’aforament de bars a la zona afectada pel rebrot

El Govern vol reduir l’activitat social als barris de la Torrassa, Florida i Collblanc de l’Hospitalet de Llobregat per intentar controlar el rebrot de contagis de Covid-19 detectats en els darrers dies.

En una reunió a tres bandes entre l’Ajuntament i els departaments de Salut i Interior s’ha decidit ordenar el tancament d’espais culturals, com teatres i cinemes, així com de gimnasos o discoteques.

També es torna a limitar fins a un màxim del 50% l’aforament interior a bars i restaurants i es prohibeixen les reunions de més de deu persones. Vergés també ha demanat als veïns de la zona nord de la ciutat que baixin el nivell d’activitat social i només surtin de casa per causes imprescindibles, com anar a treballar, al metge o a comprar.

La consellera de Salut ha insistit que cal reduir l’activitat social i ha explicat que la situació a la ciutat, on hi ha prop de 300 casos de persones afectades en només dues setmanes, no és la mateixa que la que hi ha al Segrià. En aquest cas, Salut té la traçabilitat de tots els casos per poder fer el seguiment.

Vergés també ha destacat que estan preocupats perquè la franja d’edat dels afectats va des dels 20 anys als 50. Per això la consellera de Salut ha remarcat que cal ser molt rigorosos amb el tema de l’aïllament dels afectats per evitar que s’hagi de prendre mesures més greus.

Salut té l’objectiu de preservar les persones més vulnerables i per això es prohibeixen les visites a aquests centres.

Per la seva banda, l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, ha mostrat sorpresa per la franja d’edat que ha estat afectada pel rebrot de la malaltia –entre els 20 i els 50 anys–. Marín ha explicat que el Departament d’Interior destinarà unitats de Mossos per patrullar per les zones afectades i ha aprofitat per demanar que aquest desplegament sigui permanent.

Marín també ha explicat que ha posat a disposició de la Generalitat els recursos de què disposa el consistori per poder garantir que les persones que tinguin problemes per aïllar-se de manera correcta, ho puguin fer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona