Salut

L’Hospitalet tanca pistes esportives mentre busca identificar els focus dels brots amb Salut

L’alcaldessa planteja a la conselleria comprovar conjuntament que els afectats estan fent el confinament correctament per evitar contagis

Marín ofereix si cal allotjaments alternatius per garantir l’aïllament dels brots

L’Ajuntament de L’Hospitalet ha tancat les pistes esportives a l’aire lliure per evitar contactes que facilitin la propagació del coronavirus mentre les autoritats sanitàries treballen en la identificació dels focus que han ocasionat un rebrot a la ciutat, amb més de cent casos.

L’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, en declaracions a Efe, ha avançat que la setmana que ve es crearà un comitè de seguiment del rebrot i ha explicat que s’està a l’espera que la conselleria de Salut els informin aquest diumenge sobre els nous focus en la segona ciutat més gran de Catalunya, on els casos han passat de 30 a 107 en una setmana.

Marín ha explicat al programa Via Lliure de RAC 1 que aquest dissabte a la tarda el consistori va decidir tancar les pistes· esportives a l’aire lliure en parcs de la ciutat per evitar contactes, sobretot entre els joves que es concentren per jugar a bàsquet, i ha tornat a fer una crida a la responsabilitat per frenar l’expansió de la Covid-19.

Marín també ha explicat que han ofert a la Conselleria de Salut fer un seguiment dels casos dels brots familiars que s’han detectat al barri de la Torrassa de l’Hospitalet. De fet, ha assegurat que han plantejat a la conselleria oferir allotjaments si fa falta per constatar que la quarantena s’està fent degudament entre els contagiats i els contactes dels brots detectats. Marín ha remarcat a RAC 1 que de moment no tenen identificats qui són ni en quines condicions es troben les famílies contagiades, però que consideren important constatar que estan fent el confinament de forma correcte i que, si els allotjaments on es troben no ho permeten, es plantegen oferir-ne d’alternatius per garantir l’aïllament d’aquests casos i evitar més contagis. “No dic de posar vigilància, però volem comprovar que aquestes persones que estan confinades estiguin en les millors condicions, i si no poden fer-ho al seu domicili, buscar alternatives”, ha afirmat a RAC 1.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES